EN

Kadrovske rešitve za poslovne uspehe!

Žrtve nasilja v družini

05.07.2024

Nova kategorija delavcev, ki jim pripada posebno varstvo v delovnem razmerju po noveli ZDR-1D.

Oskrbovalski dopust

25.06.2024
Oskrbovalski dopust omogoča zaposlenim, da skrbijo za družinske člane, ki potrebujejo zdravstveno nego. Spoznajte pravice, trajanje dopusta, obveznosti zaposlenih ter izzive delodajalcev.

Delo v izmenah

07.06.2024
Poleg enoizmenskega dela obstaja tudi dvoizmensko in turnusno delo, ki vključuje posebne razporede. Delavcem, ki delajo v manj ugodnem delovnem času, pripadajo dodatki po zakonu in kolektivnih pogodbah.

Skladiščnik (m/ž) - Grosuplje

Za našega naročnika, uspešno proizvodno podjetje, iščemo Skladiščnika (m/ž). Zaposlitev bo sklenjena direktno pri podjetju.

Asistent v prodaji (m/ž) - Ljubljana

V naš kolektiv vabimo asistenta za področje prodaje, ki je motiviran in pripravljen na nove izzive. Če ste komunikativni, samoiniciativni in imate veselje do dela s strankami, vas vabimo, da se nam pridružite!

Orodjar (m/ž) - Ljubljana

Uspešno mednarodno priznano podjetje išče Orodjarja! Delo poteka v 2 izmenah v Ljubljani.

Knjigovodja m/ž

Si želite delati v manjšem ter domačem kolektivu v dopoldanski izmeni? Iščete stabilno, varno in dolgoročno delovno razmerje? Za našega naročnika iščemo osebo, ki bo opravljala administrativna in knjigovodska opravila.

Samostojni električar (m/ž) - Portorož

Podjetje z 20-letno tradicijo na področju izvajanja električnih inštalacij, v svoje vrste vabi samostojnega električarja! Delo poteka na terenu, v eni izmeni, plača po dogovoru.

Operater na strojih (m/ž) - Ljubljana

Si želite zaposlitve v okolju s sodobno tehnološko opremo in urejenimi proizvodnimi prostori? Če ste tehnično usmerjena oseba, ne odlašajte s prijavo in postanite del družine podjetja Danfoss Trata!

Vzdrževalec avtomatiziranih linij (m/ž)

Za ugledno podjetje Danfoss Trata v Ljubljani iščemo Vzdrževalca avtomatiziranih montažnih linij m/ž. Delo poteka večinoma v 1 izmeni.

Čistilec proizvodnih prostorov (m/ž)

Za našega naročnika, uspešno proizvodno podjetje, iščemo Čistilca proizvodnih prostorov (m/ž). Zaposlitev bo sklenjena direktno pri podjetju.

Ličar (m/ž) - Ljubljana

Za našega naročnika Danfoss Trata d.o.o. v Ljubljani iščemo Ličarja m/ž v proizvodnji ventilov za centralno ogrevanje. Zaželena je izobrazba ali izkušnje na področju ličarskih del.

Tehnolog (m/ž) - Ljubljana

Pridružite se ekipi tehnologov svetovno priznanega podjetja Danfoss Trata, kjer bo vaše znanje cenjeno, inovativne ideje pa več kot dobrodošle!

Proizvodni tehnik (m/ž) - Ljubljana

Iščemo proizvodnega tehnika - kandidata, ki ima ali tehnično izobrazbo (elektro, strojna, mehatronik) ali izkušnje.

Delo v proizvodnji (m/ž) - Grosuplje

Zaposlite se direktno v podjetju z dolgoletno tradicijo in odličnimi izdelki! Lokacija: Grosuplje.

Lažje delo v proizvodnji (m/ž) - Kranj

Iščemo VEČ kandidatov za pripravo sendvičev v proizvodnem obratu v Kranju. Delo se opravlja od ponedeljka do sobote v 2 izmenah.

Operater HEX (m/ž) - Kamnik

Za podjetje Danfoss Trata, ki ima proizvodnjo na najvišjem tehnološkem nivoju, iščemo HEX operaterje!

Proizvodni delavec (m/ž) - Kranj

Za našega naročnika, mednarodno uspešnega proizvajalca prehrambenih izdelkov, iščemo več proizvodnih delavcev.

Komisionar (m/ž) – Grosuplje

Za našega naročnika, uspešno proizvodno podjetje, iščemo Komisionarja (m/ž). Zaposlitev bo sklenjena direktno pri podjetju.

Elektro vzdrževalec (m/ž) - Grosuplje

Za našega naročnika iščemo novega sodelavca za zasedbo delovnega mesta Elektro vzdrževalec m/ž. Pogodba bo sklenjena direktno pri podjetju za nedoločen čas. Podjetje je pripravljeno zaposliti tudi začetnika.

Proizvodni delavec (m/ž) - Ljubljana

Izkoristite priložnost za delo v ameriškem multinacionalnem podjetju! Če vam večizmensko delo v proizvodnji ni ovira, se prijavite še danes!

PRODAJA (prodajalka ali prodajalec)

Trgovina Atelier Rebul (City park in/ali Interspar Vič) išče okrepitve pri prodaji. 


Dopust

Zaposlila sem se v sredini 6. meseca. Izracunali so mi sorazmerni del dopusta. Konec 7 meseca bi rada koristila 5 dni vendar so mi odgovorili, da ga lahko koristim samo 1 dan ker moram biti zaposlena vec mesecev,da bi koristila vec. Zanima me ali lahko koristim dopust?

Neplačan dopust

Ali se neplačan dopust v primeru, da je redni dopust še na razpolago odbija od rednega ali ni povezave med dopustoma in redni ostane tako kot je.

Pogodba za skrajšan delovni čas

Pozdravljeni. Sem 22 let zaposlena in s pogodbo za nedoločen čas. Delodajalec me je obvestil, da zaradi velikega izpada dohodkov mi lahko ponudi ali odpoved iz poslovnih razlogov ali skrajšan 20 urni delovni čas. Kakšne so moje pravice, če izberem odpoved in kakšne, če izberem skrajšan delovni čas? Kakšne pravice imam potem, če izberem skrajšan delovni čas in dobim npr. odpoved čez pol leta? Hvala za odgovor!


Prekinitev PD, koriščenje dopusta in nato PD

Pozdravljeni, S februarjem 2024 sem začela bolniško zaradi narave dela in nosečnosti, porodniško sem nastopila s 15. junijem 2024. Iz leta 2023 mi je ostal še skoraj cel dopust (17 dni po 12 ur). Dopust sem planirala porabiti do maja, vendar ni šlo po planih. Prošnji za podaljšanje dopusta je delodajalec ugodil do 31.3 2025, ko bom še vedno na porodniški. Zanima me ali je možno, da je marca na porodniški doma mož, da jaz izkoristim star dopust in nato se zopet vrnem na porodniško?

Štempljanje za malico

Pozdravljeni Delam na 4 ure,ker imam probleme,si malco nosim sama,potrdila mi nočejo priznat od zdravnika,zanima me, ker delam deljeno kdaj je točna ura za štempljanje po zakonu,glede na to da ne morem it na malco za ob 10 oz kadar je v menzi. Hvala l.p.

Bolniški stalež in ure

Spoštovani,
Delo v SNMP poteka v prerazporejenem delovnem času - torej delamo vse dni v tednu v 12 urnih izmenah. Ker je delavec na bolniškem staležu od ponedeljka do nedelje in je bil v tem času na razporedu dela v soboto in nedeljo ali se mu obračuna bolniški stalež na te dni? lep pozdrav

Odpoved in dopust

Pozdravljeni. Med odpovednim rokom julija želim izkoristiti sorazmerni del dopusta. Zanima me ali mi mora delodajalec to omogočiti? Ne želim izplačanega dopusta. Hvala za odgovor.


Odpravnina

Pozdravljeni, Mama je sedaj malo več kot 1 leto zaposlena v trgovini. Z novembrom lahko nastopi v penzijo (tak ima izračun, ob dopolnitvi 40 let delovne dobe in 60 starostno). Zanima me ali ji pripada odpravnina bi morala biti zaposlena pri tem delodajalcu najmanj 5 let, kot berem? Sem rekla raje preverim.. Hvala za odgovor.

Jubilejna nagrada

Od leta 2002 sem zaposlena v javni upravi pri istem delodajalcu. Nagrado za 10 let sem leta 2012 dobila. Nagrado za 20 let (2022) pa nisem dobila. Rečeno mi je bilo, da ker sem dobila nagrado za 10 let, mi ne pripada za 20 let, ampak šele za 30 let. Prosim za vašo razlago. Hvala in lepo pozdravljeni

KMET

Ženska je zavarovana prostovoljno po podl. 064/007.V začetku leta 2025 bi izpolnila vse pogoje za upokojitev. Ker pa je zadnje leta zbolela in tega dela več ne more opravljati/kmečka opravila/. Rada bi prekinila kmečko zavar. in se zaposlila. Vprašanje se glasi: Ali se ona lahko po prekinitvi zaposlenosti za določen čas prijavi na zavodu in je upravičena do denarnega nadomestila vse do roka za upokojitev. Hvala in lep dan!

Zavod

Pozdravljeni.Zanima me ,kakšen je pravilen postopek ,če me delodajalec odpusti zaradi nedoseganja normativov dela?Leto in pol mi še manjka da se lahko upokojim.Ali mi pripada nadomestilo iz zavoda za zaposlovanje.Hvala


Odpravnina v primeru da oseba premine

Pozdravljeni. Par dni pp ocetovi upokojitvi je oce preminil. Zanima me, ce imam pravico do izplacila odpravnine od pokojnega starsa? Lp

Podatki - plačilna lista

Pozdravljeni! Zanima me, če mi lahko pomagate z vprašanjem, katere podatke moram zakriti na svoji plačilni listi, ki jo moram poslati delodajalcu za potrebe preračuna stroškov za eno leto dela. Najlepša hvala! Lepo vas pozdravljam

sorazmerni del dopusta

Pozdravljeni, V mesecu maju sem sklenila pogodbo z novim delodajalcem.Vem da mi pripada sorazmerni del dopusta za ta čas pri novem delodajalcu, me pa zanima ali  mi mora delodajalec pri določanju sorazmernega dela dopusta upoštevati tudi kriterij delovne uspešnosti -oceno, ki pa  sem jo pridobila pri prejšnjem delodajalcu. ( Pri novem delodajalcu se za določitev dopusta kot kriterij  med drugim upošteva  tudi   ocena delovne uspešnosti po 37. členu ZDDO). Hvala za odgovor. Lep pozdrav

Delovna doba

3.6.2024 sem dobil odpoved delovnega razmerja.pri podjetju sem zaposlen od 11.6.2012.Ali mi pripada odpravnina za 11 let ali 12 let?


Jubilejna nagrada med odpovednim rokom

Pozdravljeni, V podjetju bom 20 let in za to mi pripada jubilejna nagrada, pa vendarle je prišel čas za menjavo službe. Zanima me slednje, torej, če bo teh 20 let dopolnjenih med odpovednim rokom, mi jubilejna nagrada pripada ali jo delodajalec lahko na kakšen način zadrži zase?


Delo s skrajšanim delovnim časom po bolniški

Pozdravljeni, sem na dolgotrajni bolniški. Po vrnitvi na delo predvidevam, da bom delala s skrajšanim delovnim časom glede na psihične obremenitve na delu (težko prizadeti klienti), verjetno najprej 4 ure, nato 6 ur. Ali bi lahko v tem času delala tudi preko pogodbe, delo, ki ni tako izčrpavajoče ali bi bilo zaradi delne bolniške v tem času prepovedano kakšno koli drugo pridobitno delo? Če bi se z delodaljalcem zaradi posledic bolezni odločili za drugo delovno mesto znotraj iste organizacije, ali velja, da ga lahko zamenjam šele po letu in pol polnega bolniškega staleža (tako informacijo imam od znanke)? Ali je za menjavo delovnega mesta potreben izvid medicine dela ali je lahko to le dogovor med delavcem in delodajalcem? Ali oceno o skrajšanem delovnem času poda le ZZZS z odločbo ali je oz. v kakem primeru je potrebno tudi mnenje oz. pregled pri medicini dela in športa?


Koriscenje letnega dopusta

Zanima me, kaj se zgodi z dopustom, ce se pogodba za dolocen cas zakljuci konec junija, imam pa se kar nekaj dni dopusta, a sem trenutno na bolniski. Ce delodajalec ne odobri dopusta pred iztekom pogodbe, ali gre kar v nic? Hvala za odgovor

Koriščenje nepravilno odmerjenega dopusta

Spoštovani Delavcu, ko je dopolnil 55 let nismo odmerili dodatne 3 dni za starost. Ali lahko po dveh letih delavec to še vedno izkoristi. Koliko dni letnega dopusta pripada delavcu starejšemu od 55 let in dopolnjeno 40 let delovne dobe, ki dela ponoči v kovinski industriji? Poklicna izobrazba, delavec.

Očetovski dopust

Zanima me ali lahko delodajalec sporoci mojemu mozu da je dobil odpoved ali da ga odpusti zaradi koriscena ocetovskega dopusta? Ali ima po zakonu pravico to iskoristiti kod vsak navaden dopust ki je obvezen (npr prvomajski ali novoletni…)?

Jubilejna nagrada 25 let

Pozdravljeni! Jaz bi vprašala delam v gostinstvu že 25 let pri enem delodajalcu. Mene zanima če mi pripada lubidenja nagrada? . Nisem dobila niti za 10 let.... Lp

Bolniska

Pozdravljeni, delam 4 ure zaradi starševstva, zanima če lahko zaradi operacije ki jo bom imela in bom v bolniški vsaj 3 meseca prekinem 4 urno delo dokler sem v bolniški,in grem po bolniški nazaj na 4 ure, hvala lp

Jubilejna nagrada za 30 let delovne dobe

Pozdravljeni, Imam 30 let delovne dobe 26 let v domu za ostarele 2 leti v splošni bolnišnici-v času covid 19 3 leta pa sem sedaj že v zdravstvenem domu delam kot srednja medicinska sestra v splošni ambulanti Ali mi pripada nagrada za 30 let delovne dobe ? Hvala za vaš odgovor
Lep pozdrav

Odpoved zaradi izpolnitve pogojev za starostno pokojnino

Konec oktobra bom izpolnila starost 60 let, prav tako imam tudi že izpolnjen pogoj delovne dobe - 40 let. Moja želja je da bi se upokojila s koncem leta, torej dva meseca kasneje. Ali lahko delodajalec zahteva upokojitev z izpolnitvijo pogojev za starostno upokojitev? Sem zaposlena za nedoločen čas, pri tem delodajalcu že več kot 20 let.


Izplačilo dopusta

Pozdravljeni, zanima me osnova za obračuna dopusta za delavca, ki je bil več kot dve leti na bolniški in se je vrnil na delo. Sedaj je v prvem mesecu njegovega vračila na delo prišlo do koriščenja dopusta. Kakšna je osnova za dopust? Iz obdobja 2018 (tromesečja), ali upoštevamo zadnjo pogodbeno plačo? Hvala.

Jubilejna nagrada

Imam 40 let skupne delovne dobe ,ampak ne pri istem delodajalcu ali me pripada jubilejna nagrada lp


Pisni obračun plače

Pozdravljeni, zanima me kakšna je kazen za delodajalca, če delavcu ne pošilja pravočasno pisnih obračunov plače, če jih pošilja na osebni mail in nezaščitene. Kot sem prebrala v vprašanjih je vse to kršitev. Lep pozdrav

bolniška 4 ure in službena odsotnost

Delavka bi se udeležila seminarja, ki traja tri dni. Zanima nas, ali je to sploh mogoče, glede na to, da dela po 4 ure, ostalo ima bolniško?

Obračun bolniska

Pozdravljeni, na bolniski sem od 28.11.2023 in se vedno traja …(razlog je rak na dojki). Sem redno zaposlena za nedolocen cas. Razen prvi mesec imam obracunano bolnisko po 80%. Ali ni tako, da se po 90 dneh bolniske procent za obracun place poveca za 10%, tako bi ce prav razumem biti morala placa za mesec marec 2024 obracunana po 90%? Meni so jo obracunali 80% … Hvala za info ze vnaprej in lep pozdrav


Odpoved delavcu v času delne zmožnosti za delo

Do 1.7.2024 sem polovično v bolniškem staležu (4 ure na dan). Delodajalec mi je vročil odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga. Ali mi delovno razmerje preneha po poteku odpovednega roka ali šele po tem, ko bom polno zmožen za delo torej 8 ur?

Odpoved v prvem mesecu zaposlitve

Pozdravljeni.
V zacetku meseca sem podpisalapogodo o zaposlitvi za dolocen cas za 9 mesecev. Sedaj pa delam 2 tedna in ugotovila sem,da to delo ni zame.Ali lahko po 15dneh od podpisa pogodbe dam odpoved,ter ali imam zaradi tega kaksne stroske zaradi prehitre odpovedi,da mi delodajalec rece nor, da moram zato zdravniskega placati ali da mi nebo dal placila za ta cas ker ima zato z menoj stroske zato?Ali lahko v tako kratkem casu dam ze odpoved ali moram pocakati mesec dni da delam tukaj?

Jubilejna nagrada

Imam vprašanje glede jubilejne nagrade. Letos oktobra bo 20 let, kar sem zaposlena na istem delovnem mestu. Vmes so se spreminjali nazivi podjetja enkrat pred 9-mi leti pa se je ustanovilo podjetje z novo davčno na katerega so nas prezaposlili. Naslov je vedno enak. Sedaj mi pravijo v podjetju, da mi jubilejna nagrada za 20 let ne pripada., ampak šele drugo leto za 10 let…. A 20 let na istem delovnem mestu in naslovu.. Že vnaprej hvala za odgovor

Neto placa

Pozdravljeni, zanima me, ali je po novem neto plača res 902 EUR? Torej ta znesek bi moral biti minimalno nakazan na osebni račun? Ne razumem namreč, kako je plača obračunana (podjetje mi plačuje do minimalne plače), saj pri bruto znesku vse štima, pri netu pa se zatakne, saj skupaj z dodatki (nedeljski, praznični, izmenski) moja neto plača NE doseže 902 EUR? Primer za februar, bruto plača (z doplačilom do minimalne in z dodatki) je 1302,45 EUR, neto pa samo 894,79 EUR? Prosim za odgovor, lp


Mesečni fond ur in praznik

Pozdravljeni
Zanima me v primeru, da delam na praznik ali mi pripada tudi nadomestilo za praznik. Sedaj dobim plačano samo dodatek za praznik. Zaposlen sem v zdravstvu. Najlepša hvala za odgovor


Pogodba za določen čas

Pozdravljeni, S 30.6.2023 mi poteče pogodba sklenjena zaradi začasno povečanega obsega dela. Ob sklenitvi leta 2022 so mi rekli da je sodelavka na porodniškem dopustu. Povedala sem jim, da imam službo za NDČ in da je zgolj zaradi nadomeščanja porodniške ne bi menjala in so rekli da iščejo dolgoročno, vendar to je bila le beseda. Sedaj so me obvestili, da mi po preteku ne bodo dali pogodbe za NDČ, kar pomeni da ostanem brez službe. Sem mati samohranilka dvema otrokoma in to tudi vedo. Sodelavka se je med tem časom, ko so meni že drugič podaljšali vrnila na delo. Je pa zunaj tudi že razpis za isto delovno mesto, ki ga opravljam trenutno. So v kakšnem prekršku, oz. kakšne so moje pravne možnosti? Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Povpraševanje

Moja delodajalka bo z 30.3 zaprla obrt. Koliko dni dopusta mi pripada od Novega leta in do 30. 3.? Zanima me tudi:nova delodajalka istega podjetje bi me rada dala na zavod za eden mesec,glih iz razloga,da izgubim vse pravice dopusta za naprej. Če ostanem mesec dni na zavodu, mi preostali meseci pripadajičega zavoda ostanejo za kdaj drugič ali se z novo pogodbo poničijo? V tem primeru bi raje pokoristla zavod do konca. Zanima me tudi,če je vmesna pauza od enega meseca med delodajalci,preostali dopust poničen.Hvala za vaše odgovore.

ODPOVED -ODPRAVNINA

Delavec je podal odpoved ,zaradi menjave službe.Ne gre za izredno odpoved.Ali mu pripada odpravnina ,kolikor sem uspela pregledat, menim da ne.

Odpoved

Pozdravljeni, V firmi sem podal odpoved 13.03.in v odpovedi tudi napisal da je moj zadnji delovni dan 14.04.,kar pa niso hoteli upoštevati in so mi rekli da bojo zaključili z 12.04.2024.Je to regularno,dopustno. Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Objava oglasa

Spoštovani v podjetju Čolnarna Tivoli d.o.o. bi nas zanimalo poslovanje z vašim podjetjem in sicer pri iskanju študentov. Želela bi, da mi napišete pogoje poslovanja in postopek registracije. Čolnarna Tivoli d.o.o. Regentova ulica 4b, 6280 Ankaran PE: Čolnarna Tivoli Cesta 27. aprila 2a, 1000 Ljubljana S spoštovanjem

Regres

Zaposlila sem se 4.12., po vikendu v pon. Sedaj mi za ta mesec podjetje ne zeli izplacati regresa, ker ni bil poln mesec, ampak zaposlila sem se s pon., po vikendu. To se mi ne zdi prav. Zaposlena sem bila od 4.12.do 9.2.,za dolocen cas, torej bom dobila regres samo za mesec januar? Pri drugem delodajalacu sem dobila regres za vse mesece sorazmerno in ne samo za mesec, kjer sem bila tam 30/31 dni. Mi lahko kako pomagate?


Višina izplačila za malico

Delam v podjetju kot varnostnica. Glede nato, da je bila kolektivna pogodba za varovanje odpovedana dne 23.02.2023 in da mi v pogodbi za delo piše da je dodatek za malico po ZDR. Nadomestilo za malico pa je še vedno samo 3,56 eur na dan. ( tudi po 23.02.2024 ) Sprašujem, če je to po zakonu, pravilno obračunano. Lep pozdrav


Priznavanje delovnih ur med službenim potovanjem

Pozdravljeni, imam vprašanje glede priznavanja opravljenih ur na službeni poti pri delodajalcu v zasebnem sektorju. Na službeno pot v Beograd smo krenili ob 5. zjutraj, povratek nazaj v Slovenijo je bil naslednji dan ob 1. zjutraj. Delodajalec trdi, da mi pripada plačilo za 8 ur efektivnega dela in dnevnica, torej se sama pot v trajanju 12 ur ne upošteva v delovni čas. Naj omenim, da vozila nisem jaz. V internem pravilniku o delovnem času priznavanje ur na službenih poteh ni omenjeno, prav tako ne v Kolektivni pogodbi za trgovino. Lepo bi prosila, če mi lahko podate odgovor, kakšne so moje pravice in s katerim uradnim dokumentom jih lahko zagovarjam, ker je v ZDR po mojem mnenju precej nejasno napisano, kaj točno naj bi pomenil efektivni delovni čas oz. gre za področje, ki si ga lahko vsak razlaga po svoje. Ali je z novim zakonom o evidentiranju delovnega časa morda prišlo do kakšne spremembe na tem področju (sicer nisem zasledila)? V javnem sektorju so namreč z novo uredbo priznane vse ure dela, kot tudi ure za pot v kraj potovanja. Lp

Čas za malico - invalidi

Pozdravljeni, nekatera podjetja invalidom, ki so zaposleni za krajši čas od polnega priznajo 30 minutni odmor za malico, druga podjetja 15-minutnega. V sodni praksi višjega delovnega sodišča, je bilo izrečeno, da je delavec invalid upravičen do 30-minutnega odmora. Poglejte prosim točko 8 in 9. Je sodba VDSS dovolj, da pri delodajlcu zaprosimo za 30-minutni odmor? https://bit.ly/4bZrcrt
Hvala in lep pozdrav

Izplačilo regresa ob upokojitvi-kdaj?

Ali je delodajalec dolžan skupaj z zadnjim izplačilom osebnega dohodka (OB UPOKOJITVI) nakazati tudi pripadajoči del regresa? Ali je lahko regres izplačan že po prenehanju delovnega razmerja?

Redna odpoved delovnega razmerja za nedočočen čas v času bolniškega staleža in dela za štiri ure

Pozdravljeni, zanima me, če delodajalec krši moje pravice. Sem v bolniškem staležu in delam na štiri ure. Delodajalec mi je vročil redno odpoved pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas iz poslovnih razlogov. Odpovedni rok je 30 dni. Čakam na operacijo, ki bo predvidoma po koncu odpovednega roka oz. prenehanja delovnega razmerja. Kakšne so moje pravice oz. kaj to pomeni zame po prijavi na zavod za zaposlovanje? Hvala lepa in lep dan želim!

Obračun

Pozdravljeni. Zaposlena sem za 30 ur tedensko in to je moj polni del. čas. Delam dvoizmensko delo. Načeloma 5 dni v tednu po 6 ur. Z delodajalcem smo se dogovorili, da zaradi lažjega usklajevanja družinskih obveznosti dopoldne opravljam 5ur na dan (25ur teden) ter v popoldanski izmeni 7 ur na dan (35 ur teden). Tako da se potem to izravna. Me pa zanima glede bolnišk, glede na to, da je imamo 5 delovnih dni, se mi šteje bolniška potem 6 ur na dan ali toliko, kolikor bi morala opraviti ur? Upam, da razumete vprašanje ?


Jubilejna nagrada v primeru krajšega delovnega časa

Pozdravljeni, vljudno prosim za vaše mnenje, ali delavcu pripada jubilejna nagrada za 20 let, če se je pri delodajalcu zaposlil 4.1.2004 in je pribl. prva 3 leta delal skrajšani delovni čas 4 ure in nato pribl. eno leto skrajšani delovni čas 6 ur na dan, nato pa neprekinjeno po 8 ur dnevno do današnjega dne. 4.1.2024 je tako dopolnil 20 let zaposlitve. Ali na jubilejno nagrado kaj vpliva skrajšani delovni čas in višina jubilejne nagrade? Za vas odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Delo po 4 ure - prazniki

Pozdravljeni, Ker bom po 4 ure na bolniškem staležu in 4 ure delal me zanima, kako se obračuna dela prost dan praznik ( ali to pomeni, da se polovico prazničnega dneva upošteva bolniški stalež druga polovica pa normalno, brez odbitkov), hvala za odgovor, lep pozdrav

koliko mi pripada dopusta

pozdravljeni zanima me če mi pripada dopust za minulo delo obrazložitev 35 let sem bil zaposlen v pekarni zaradi zaprtja obrata sem zaposlen v industriji plastike za nedoločen čas odločbo o dopustu sem dobil 20 dni zanima me ali me pripada kaj več ali ne.

Jubilejna nagrada

Pred 10 leti sem dobila za skupno delovno dobo 20 let. Zanima me sedaj imam 20 let javnega sektorja ali mi je dolžan delodajalec splačat jubilej Al ne. Hvala l. P

Kadrovska šola!

Pridobite praktična znanja s področja kadrovanja in zaposlovanja.

Kadrovska šola za študente!

Želiš po študiju delati na kadrovskem področju?Te področje kadrovanja in zaposlovanja zanima, vendar ne veš, kjepridobiti praktična znanja? beri dalje!