Atama logotip
EN

Zakaj je poletje idealen čas za iskanje nove zaposlitve?

Med iskalci zaposlitve prevladuje splošno prepričanje, da poleti ni razpisov za prosta delovna mesta. V resnici razlike med letno in poletno ponudbo zaposlitev skoraj da ni. Veliko število oglasov je namenjenih zapolnjevanju delovnih mest v jeseni, zato ne zamudite priložnosti.

 

V nadaljevanju navajamo 6 razlogov, zakaj je čas poletja pravi čas za iskanje zaposlitve.

 

1. Poleti je konkurenca na trgu dela manjša.

 

V poletnih dneh se večini mudi na oddih, zato imate odlične možnosti, da prehitite konkurenco. Izognili se boste navalu, ki je predviden jeseni. S tem, ko tudi v času dopusta iščete zaposlitev, delodajalcu pokažete pripravljenost do dela.

 

 

2. Kadroviki so manj obremenjeni.

 

Poletje je obdobje, ko so kadroviki manj zaposleni kot ponavadi. Vaše prijave imajo tako več možnosti, da so pregledane in obravnavane kvalitetno.

 

Lažje boste pridobili termin za razgovor, na katerem si bodo kadroviki lahko vzeli več časa, da vas spoznajo in vam predstavijo zaposlitev.

 

 

3. Na voljo je pestra ponudba sezonskih delovnih mest.

 

Na voljo so številna sezonska delovna mesta za nadomeščanje redno zaposlenih delavcev. Tovrstna delovna razmerja lahko vodijo v dolgoročno sodelovanje.

 

 

4. V Sloveniji je vse višje povpraševanje po delavcih.

 

Glede na stanje na trgu dela, se povpraševanje delodajalcev v poletnih časih ne bo opazno zmanjšalo.

 

 

5. Aktualno ponudbo delovnih mest lahko spremljate kjerkoli.

 

Mobilne naprave nam omogočajo, da smo vedno na tekočem. Vzemite si nekaj minut in si oglejte prosta delovna mesta na naši spletni strani.

 

 

6. Poleti imamo več energije.

 

Toplejši in daljši dnevi nas napolnijo z energijo in nam dajo nov zagon. Izkoristite višek energije in poiščite sanjsko službo.

 

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Da bo vaše poletje brezskrbno, vpišite se v našo bazo iskalcev zaposlitev in obveščali vas bomo o prostih delovnih mestih!

 

Urša Šarić

Atama d.o.o.