Atama logotip
EN

Psihometrični test ProfileXT 

V svetu kadrovanja je izbira pravega kandidata za določeno delovno mesto zelo odgovorna in pogosto tudi stresna naloga.

Predstavljajte si kadrovika, ki se vsak dan znajde na razpotju med kandidati – vsak ima svoj nabor edinstvenih lastnosti, izkušenj in potenciala. To je zgodba o odločanju, kjer vsak korak pomeni različen razplet in predvsem posledice.

Kandidat

Na eni strani stoji izkušen kandidat z navdušujočim življenjepisom, vendar brez jamstva, da njegove kompetence in osebnostne lastnosti resnično sovpadajo z zahtevami delovnega mesta.

Kandidat

Na drugi strani se za enako delovno mesto poteguje kandidat s svežim pristopom in inovativnim duhom, ki bi v obstoječo ekipo lahko prinesel svež zagon, a nima ustreznih izkušenj.

Kadrovik se mora soočiti s tehtanjem prednosti in slabosti ter razmišljati o tem, kako izbrati posameznika, ki bo prinesel največjo dodano vrednost podjetju, hkrati pa zagotoviti, da bo oseba z delovnim mestom zadovoljna.

Izbire ne prepustite naključju

Psihometrični test ProfileXT (PXT) je spletno orodje, ki z visokim koeficientom zanesljivosti poda informacije, kako dobro se posamezna oseba ujema s točno določenim delovnim mestom. Rezultati so na voljo takoj, z njimi pa si lahko pomagate v celotnem zaposlitvenem ciklu: od selekcije, usposabljanja in razvoja, do strateškega kadrovskega načrtovanja.

Raziskave kažejo, da zaposlitveni razgovor in preverjanje zgodovine kandidata ponudita zgolj 25 % informacij, potrebnih za zaposlitev prave osebe na določeno delovno mesto. S pomočjo orodja PXT pa bo teh informacij kar 75 %!  

Kaj psihometrični test omogoča in zakaj ga potrebujete?

Orodje meri dejavnike, ki na osnovi raziskave Harvard Business Review bistveno vplivajo na uspešnost posameznika na delovnem mestu:

Rezultati psihometričnega testa so v veliko pomoč pri selekcijskem razgovoru, saj vsebuje vprašanja, ki so za delovno mesto ključnega pomena. Testirano osebo lahko brez dodatnih stroškov večkrat primerjamo z različnimi profili delovnih mest, brez dodatnih stroškov. Prav tako nam orodje pomaga razumeti, v kolikšni meri se je oseba pri odgovorih poskušala prikazati v boljši luči.

Postavite pravo osebo na pravo mesto

Kadrovikom in vodjem pomaga usmerjati in razvijati potenciale zaposlenega, saj daje napotke o tem, na kakšen način ravnati z osebo. Vsa poročila so napisana v jeziku, ki je lahko razumljiv tudi za tiste, ki niste strokovnjaki s področja psihologije. PXT prav tako pomaga prepoznati talente med zaposlenimi na različnih nivojih menedžmenta.

Kot strateški partner podjetja Profiles Slovenia vam omogočamo samostojno uporabo orodja ali uporabo v kombinaciji z našimi kadrovskimi rešitvami in svetovanjem.