Atama logotip
EN

Psihometrični test ProfileXT 

Psihometrični test ProfileXT (PXT) je online orodje, ki z visokim koeficientom zanesljivosti poda informacije, kako dobro se posamezna oseba ujema s točno določenim delovnim mestom. Rezultati so na voljo takoj, uporaben pa je v celotnem zaposlitvenem ciklu: od selekcije, usposabljanja in razvoja, do strateškega kadrovskega načrtovanja.

Raziskave kažejo, da zaposlitveni razgovor in preverjanje zgodovine kandidata ponudita zgolj 26 % informacij, potrebnih za zaposlitev prave osebe na določeno delovno mesto. 
S pomočjo orodja PXT pa bo teh informacij kar 75 %!  


Kaj PXT omogoča in zakaj ga potrebujete?

Orodje meri dejavnike, ki na osnovi raziskave Harvard Business Review bistveno vplivajo na uspešnost posameznika na delovnem mestu:

Je v veliko pomoč pri selekcijskem razgovoru, saj vsebuje vprašanja, ki so za delovno mesto ključnega pomena. Testirano osebo lahko večkrat primerjamo z različnimi profili delovnih mest, brez dodatnih stroškov. Prav tako nam pokaže, v kakšni meri se je oseba pri odgovorih poskušala prikazati v boljši luči.

Vodjem pomaga usmerjati in razvijati potenciale zaposlenega, saj daje napotke o tem, na kakšen način ravnati z osebo. Vsa poročila so napisana v jeziku, ki je lahko razumljiv tudi za tiste, ki niste strokovnjaki s področja psihologije. PXT prav tako pomaga prepoznati talente med zaposlenimi na različnih nivojih menedžmenta.

Kot strateški partner podjetja Profiles Slovenia vam omogočamo samostojno uporabo orodja ali uporabo v kombinaciji z našimi kadrovskimi rešitvami in svetovanjem.