Atama logotip
EN

Izobraževanje zaposlenih kot motivator na delovnem mestu

V vsaki organizaciji je zelo pomembno ugotoviti, kateri izmed motivacijskih dejavnikov so prisotni in kakšno pomembnost oziroma vrednoto imajo ti motivi pri posamezniku ali skupini delavcev.

”Zakaj bi investirali v svoje zaposlene, če bodo enkrat zapustili podjetje?”

Pogosto, vendar zmotno vprašanje. Izobraževanje zaposlenih dviga kredibilnost in motivacijo. Najboljša naložba je investicija v znanje!

Izobraževanje oziroma investiranje v zaposlene ni samo pomembno za podjetje, je tudi odločilnega pomena za obstoj podjetja. S hitrim razvojem in napredkom tehnologije je znanje, ki ga dobimo s formalnim izobraževanjem danes premalo za uspešno delo, razvoj in napredek. Tako iz poslovnega kot osebnega vidika.
Motivacija zaposlenih ni le dober in reden mesečni priliv sredstev na osebni transkacijski račun.  Vedno večjo težo dobivajo druga področja: dobra klima v podjetju, možnost napredovanja, učenja ter samoizpopolnjevanja na delovnem mestu.Delovna uspešnost zaposlenih je odvisna od njihove sposobnosti, znanja in motivacije. Le tisti zaposleni, ki so ustrezno usposobljeni in motivirani, delujejo na samorazvoju in na učinkovit način dosegajo pričakovane rezultate.

Podjetje je tako močno, kot je močan njegov najšibkejši člen. 

Poskrbite, da med člani ekipe ne bo prevelikih preskokov v znanju. Seveda vsak član ekipe v podjetju zaradi svojih prednosti in kompetenc na določenih področjih izstopa in je lahko boljši od ostalih. Vendar je zato lahko šibkejši na drugih področjih. Če se (ne)znanje zapolni, bo ta posameznik napredoval, skupaj pa boste boljši od konkurence. Uspeh posameznika in ekipa močno vplivata na dodatno motivacijo.

Učinki vlaganja v izobraževanje zaposlenih

Poleg novega znanja imajo delavnice in izobraževanja tudi druge učinke:

Iščete izobraževanje za vaše zaposlene?

 ATAMA vam ponuja dve izobraževanji.

  1. Kadrovska šola - primerna za vse zaposlene na kadrovsko / administrativnem področju. Poskrbite, da bodo vaši zaposleni dobro podkovani, saj dobro znanje na področju kadrovanja olajša marsikateri proces v podjetju.
    Več na povezavi

  2. EBC * L - je mednarodno uveljavljen certifikat poslovnih znanj, priznan s strani gospodarstva. Uporabljajo ga mnoga mednarodna priznanja podjetja (Siemens, Samsung, T-mobile ...). Odlična priložnost do znanja business managementa.
    Več na povezavi

 

Maja Kordež