Atama logotip
EN

Nadomestilo za prehrano, prevoz, (neto)

05.03.2024
Spoštovani, sprašujem v imenu sina, ki je 4 ure invalidsko upokojen, invalid III. kategorije. Je zaposlen v varovanju po 4 ure za nedoločen čas. Ima dober delovnik, brez nočnih. Sicer je delal po 12 ur, v glavnem nočni čas. Sedaj, ko ima samo 4 urni delovnik me zanima kolikšna je postavka za prehrano in prevoz. Do kraja zaposlitve ima cca 25 km in dobi 49 eur, po pogodbi o zaposlitvi 70 % javnega prevoza. Za prehrano pa dobiva zelo malo,t.j. 67,64 eur (januar) za bruto redno delo 84 ur. Vemo, da mu pripada samo 15 minutni odmor. Hvala za vaš odgovor. Uspešen prihodnji delovni teden

Spoštovani!

 

V primeru, da dela vsak dan 4 ure, 5 dni na teden, potem mu pripada 70% cene mesečne vozovnice najcenejšega javnega prevoza. Glede na navedeno predvidevam, da je to 70% od 70 eur, kar znaša 49 eur. 

Povračilo stroškov za prehrano bi moralo biti za vsak dan, ko je na delovnem mestu prisoten najmanj 4 ure. Kakšen znesek izplačuje podjetje, kjer je zaposlen pa žal ne morem vedeti. To naj preveri pri delodajalcu in nato preveri ustreznost izplačila za vsak dan, ko je bil na delu prisoten 4 ure.

 

Lep dan želim!

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij