Atama logotip
EN

Jubilejna nagrada v primeru krajšega delovnega časa

12.03.2024
Pozdravljeni, vljudno prosim za vaše mnenje, ali delavcu pripada jubilejna nagrada za 20 let, če se je pri delodajalcu zaposlil 4.1.2004 in je pribl. prva 3 leta delal skrajšani delovni čas 4 ure in nato pribl. eno leto skrajšani delovni čas 6 ur na dan, nato pa neprekinjeno po 8 ur dnevno do današnjega dne. 4.1.2024 je tako dopolnil 20 let zaposlitve. Ali na jubilejno nagrado kaj vpliva skrajšani delovni čas in višina jubilejne nagrade? Za vas odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Za presojanje o ustreznem izračunu delovne dobe za izplačilo jubilejne nagrade pri vašem delodajalcu žal nismo pravi naslov. O tem bo potrebno povprašati v ustreznih službah.

Seveda pa lahko predvidevam, da se glede na zapisno v Kolektivni pogodbi za negospodarstvo in pripadajočih aneksih lahko osredotočimo, na dejstvo, da se navaja jubilejna nagrada v primeru 10/20/30/40 let delovne dobe. Delovna doba načeloma predstavlja čas, ko je delavec delal. Zatorej se v primeru skrajšanega časa zaposlitve enega leta, to šteje kot pol leta delovne dobe.

V vašem primeru bi bilo moje osebno mnenje (ki pa nima podlage in interpretacije interne in zakonske dokumentacije vašega delodajalca), da 20 let delovne dobe še ni dopolnjenih. 

Lep dan želim!

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij