Atama logotip
EN

Fond ur

Spoštovani Sem javni uslužbenec z neenakomerno razporejenim delovnim časom. Zanima me sledeče. Če sem razporejen za delo ob prazniku se mi fond ur poveča za 8 ur in sem na slabšem kot npr. sodelavec ki je bil ta dan prost. Govorim o fondu ur, in ne o plačilu. Če vzamemo npr pretekli mesec. Fond je bil 168ur jaz sem jih moral narediti 176 ur da sem imel pokrit mesec in da nisem imel na koncu minusa. Nekako sem v podrejenem položaju glede ostalih sodelavcev. Menim da bi moral biti moj fond enak ostalim s tem da bi bil nek drugi dan prost in bi se mi ta dan ne štel v minus. Če delam ob sobotah ali nedeljah pa se mi fond takrat ne poveča. Zakaj potem ni praznik enako tretiran Ali imam prav? Upam da ste razumeli moje vprašanje. Hvala za odgovor. Lp.

Spoštovani!

V mesecu oktobru je bil fond ur 176. Fond ur je za vse enak. Torej mora vsak oddelati toliko ur. Če ste na praznik delali, sodelavec pa ne, potem je moral sodelavec nekje drugje "pokriti" teh 8 ur. Če je sodelavec prejel nadomestilo za praznični dan (ker ni delal zaradi praznika), potem tukaj nekaj ni prailno obračunano, saj ne morejo veljati različna pravila za dve osebi zaposleni pod enakimi pogoji.

V primeru, da zaradi razporeditve oddelate več ur, kot jih je potrebno v mesecu, potem drži, da morate imeti prost kak drug dan, se vam kvota ur prenese znotraj referenčnega obdobja ali pa se vam izplačajo nadure.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij