Atama logotip
EN

Vrnitev iz starševskega dopusta

Ves čas pred nosečnostjo sem delala kot čistilka v xy trgovini. Imam stalno pogodbo. xx.xx sem končala s starševskim dopustom, zdaj do xx.xx. koristim redni dopust, zaradi uvajanja dojenčice v vrtec. O vsem so seznanjeni i z vsemu so se strinjali. Da bi me zdaj xx.xx. obvestili da se ne morem vrniti na staro delovno mesto, ker je pač zasedeno, temveč da lahko delam menjave, in nadomeščanja dopustov in bolnišk. Če se ne strinjam, naj dam odpoved. V pogodbi imam sicer podpisano, da se strinjam kao z delom na različnih krajih. Ampak meni takšno delo ne odgovarja. Je kakšen način da me vrnejo na staro delovno mesto ali je res edina možnost da dam odpoved? Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!

V prvi vrsti je pomembno kaj in na kakšen način je zapisano v vaši pogodbi v zaposlitvi. Težko sodim ali je takšno ravnanje delodajalca ustrezno. V primeru, da je pogodba pripravljena na način, da vas lahko delodajalec razvršča glede na potrebe poslovnega procesa in ste to podpisali, potem je upravičeno. Seveda je pomembno, da ob tem ne krši morebitnih drugih določil zakonodaje (oddaljenost lokacije, ...).

V primeru, da ste se ob podpisu pogodbe strinjali za delo na različnih lokacijah je je vse v skladu z zakonom, potem prav zares nimate veliko možnosti. Morda se z delodajalcem pogovorite o tem, kdaj bo na voljo stalno mesto.

Lep dan želim,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij