Atama logotip
EN

Odpravnina ob prenehanju delovnega razmerja

Pozdravljeni, pišem vam, ker potrebujem nasvet v zvezi z odpravnino ob prenehanju delovnega razmerja in sicer po pogodbi za določen čas (3 mesece). Pogodba je bila sklenjena za točno tri mesece. Pri izračunu odpravnine sem naredila tako, da sem svojo bruto osnovo (1,768 EUR) delila z 5. Dobila sem 353,60 EUR. Se temu odšteje še davke in prispevke? Na račun sem dobila 87,66 EUR odpravnine od delodajalca. Ker je tako velika razlika, me zanima če mi lahko poveste, kdo ima v tem primeru prav, oz koliko bi morala znašati končna številka za odpravnino na mojem računu. Pri pogodbi ni šlo za nadomeščanje delavca. Prav tako mi delodajalec noče izplačati 3 dni dopusta, ki ga nisem koristila, češ da ga po izteku pogodbe ne more več izplačati, in so mi ga šteli namesto 3 delovnih dni, čeprav nikoli nisem zahtevala koriščenja dopusta. Hvala in lep pozdrav,

Spoštovani!

Pri izračunu odpravnine je potrebno izračunati povprešje zadnjih treh bruto plač (obračunana bruto plača, ne osnovna). Odpravnina, ki vam pripada je v višini 1/5 tega zneska. Izračunan znesek se vam nakaže, brez odvajanja kakršnih koli prispevkov. Očitno je vaš delodajalec izračunal sorazmerni del za tri mesece, kar pa ni pravilno. Pravilen je vaš izračun, popravite ga la za obračunano plačo in ne osnovno.

Kolikor razumem dopusta niste koristili po svoji izbiri oziroma po svoji odločitvi? V tem primeru vam ga delodajalec ni dolžan izplačati, vsekakor pa vam ne more šteti 3 dni dopusta, če ste dejansko delali.

 

Lep pozdrav.

Tanja Šket
Atama d.o.o.

 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij