Atama logotip
EN

Vračilo regresa

Delodajalcu moram vrniti sorazmerni delez regresa. Poskusala sem se dogovoriti za obrocno vračilo, delodajalec je predlog ignoriral, vlogo za pobot ob zadnji placi pa mi tudi ni dal. Ne morem doseči dogovora, na sodišču ne zelim pristati. Ali lahko vseeno obrocno vracam regres "na svojo roko"? In pa, kaj storiti, ko ti ne izplacajo neizrabljen dopust zaradi odpovedi? Lp

Spoštovani!

V primeru, da z delodajalcem nista podpisala nikakršnega dogovora vam predlagam, da ga obvestite o vaših zmožnostih glede vračanja preveč izplačanega regresa. Nikjer ne navajate, da je delodajalec zahteval vračilo - obstaja možnost, da le-tega ne bo zahteval.

Pri neizrabljenem dopustu je potrebno najprej preveriti ali je delodajalec dolžan to storiti, glede na razlog zakaj dopust ni bil izrabljen. V primeru, da obstaja podlaga in bi moral biti dopust izplačan, predlagam da najprej pisno opozorite delodajalca na izpolnjevanje zakonskih obveznosti in v primeru ne spoštovanja le teh uporabite ostale načine, ki so na voljo - pomoč odvetnika ali prijava na inšpektorat.

 

Lep dan želim,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij