Atama logotip
EN

Letni dopust

Pozdravljeni, Zanima me kako je v zvezi z letnim dopustom in koriščenje le tega in sicer, delodajalec za naslednji mesec vedno pripravi urnik in sama nisem imela potrebe po koriščenju dopusta, tudi na urniku ni bil pribeležen. Nato pa je delodajalec ugotovil, da imam premalo uro (ne zaradi lastne krivde), imamo neenakomerni delovni čas, in mi je pri plači dodal koriščenje letnega dopusta pa zanj sploh nisem vedela, eden izmed prostih dni je tako postal kar LD, pa ga v naprej ni določil. Kako je zdaj s tem lahko delodajalec to naredi, mi moramo pa vse pravočasno sporočiti v primeru koriščenja dopusta? Ko sem povprašala kako je zdaj glede tega mi je bilo samo dejano, da je krivda moja ker nimam dovolj ur?

Spoštovani!

Za interpretacijo vaše situacije bi bilo potrebno bolj podrobno poznati organizacijo dela v vašem podjetju. Predvsem razloge za takšne odločitve in interna pravila, ki veljajo za vašega delodajalca.

Načeloma organizacijsko lahko velja, da zaradi razporejanja delovnega časa, delavec v primeru manjka ur koristi dopust, je pa dejstvo, da se mora s tem strinjati.

Nikakor pa vam delodajalec ne more prostega dneva, ki je namenjen počitku delavca, spremeniti v dopust.

Lep pozdrav,
Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij