Atama logotip
EN

Odpovedni rok

Pozdravljeni. Pred časom sem spraševala glede strnjenega koriščenja letnega dopusta. Razlaga nove vodje je bila, da zaradi zmanjšanja kadra nima kdo delati…Na samo kadrovsko se nima smisla obračati, ker gre za istega vodjo… Sedaj me zanima glede odpovednega roka. V pogodbi za nedoločen čas imam zapisano: »Odpovedni rok pogodbe o zaposlitvi se določi v skladu z določili kolektivne pogodbe«. V že omenjeni Kolektivni pogodbi za tekstilno, oblačilno, usnjarsko in predelovalno dejavnost Slovenije (Ur.l.RS št.18/14 s spremembami) nisem nikjer zasledila kolikšen je odpovedni rok? Kako naj vem koliko časa bi morala še delati, če podam odpoved, predvsem zaradi zaostrenih razmer in preobsežnih delovnih obremenitev (opravljam delo najmanj za 2)? Naj omenim še, da sem imela podpisan 3 mesečno poizkusno dobo (z možnostjo podaljšanja še za 3 mesece – po sedaj dopolnjenih 4 mesecih dela nisem dobila nobenega sklepa oz. dokumenta o morebitnem podaljšanju), vendar brez mentorstva (ker je sodelavka, ki me je uvajala po 3 tednih od nastopa mojega dela v 3/2023 podala odpoved), pa tudi brez nadzorstva predpostavljenega vodje (že omenjena bivša vodja je odšla pred 1,5 mesecem), nova pa se tudi uvaja, tako, da so razmere kaotične in delovne obremenitve nevzdržne… Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

V primeru, da kolektivna pogodba ne določa odpovednih rokov, nič specifičnega na to temo pa ni določeno v pogodbi, veljajo določila Zakona o delovnih razmerjih.

Glede na vaše navedbe predvidevam, da se je vaše poskusno delo že zaključilo, saj vam niso pisno potrdili ničesar glede podaljšanja. Glede na to, da ste zaposleni manj kot eno leto, je tako vaš odpovedni rok 15 dni.

Lep pozdrav,
Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij