Atama logotip
EN

Malica

Pozdravljeni. Podjetje ima organizirano malico. Pred kratkim so mi potrdili celiakijo,zato sem prinesla potrdilo od zdravnika za brezglutensko prehrano. Podjetje mi te malice ne more organizirati, mi pa ponujajo jogurt,sadje, surovo meso, ki ga spečem doma. Za malico si prinesem svojo brezglutensko hrano. Sodelavki, ki je prejemala za isto bolezen celiakija denarno nadomestilo, pa so ji denar ukinili takoj, ko sva se pojavili se dve. Zanima me, ali smo opravičene do denarnega nadomestila, če mi podjetje ne more zagotoviti brezglutensko malico?

Spoštovani!

Najprej bi bilo potrebno preveriti, kako ima podjetje to urejeno v svojih notranjih aktih. V primeru, da se malica zagotavlja, mora biti v skladu z zdravstvenimi omejitvami primerna tudi za vas. Pomembno je v tej situaciji preveriti zdravstvene smernice o zagotavljanju ustrezne prehrane za osebe z celiakijo.

Na prvo žogo ocenjujem, da glede na to, da je sodelavka prejemala nadomestilo, bi ga morali tudi vi, razen če so v svojih procesih kaj spremenili.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, direktorica
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij