Atama logotip
EN

Prekinitev delovnega razmerja in vračilo regresa

V podjetju sem podpisala pogodbo za eno leto, z rokom uvajanja 3 mesece, zaposlitev za 36h, čeprav so mi obljubili da bom imela plačane prispevke in pokoj. dobo za 40h. To sem ugotovila šele kasneje. Kot marljiva delavka sem se zelo trudila, da se izkažem, nisem pa odnehala z 40h delovnikom in zneskom malice kot je bilo obljubljeno na začetku oz. na razgovoru. Po dveh mesecih me po mailu delodajalec obvesti da prekinja delovno razmerje, kot da se nisem dobro izkazala in da sem bila nesramna do strank in da kljub opozorilom nisem poslušala sodelavcem. Nihče me ni nič opozoril, nihče nič rekel, z sodelavci lepo sodelovala in bila zelo prijazna do strank. Vsak dan sem dobila kakšno pohvalo od strank, kar je še potrdilo da sem na pravi poti. Odpoved po mailu sedaj pa še zahteva vračilo sorazmernega dela dopusta. Ali to lahko zahteva ničesar nisem podpisala, ne odpovedi ne vračila regresa. Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Odpoved delovnega razmerja po elektronski pošti je neveljavna. Delodajalec vam mora odpoved vročiti osebno ali preko ustreznih postopkov po navadni pošti. V primeru, da gre za odpoved pogodbe zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela, mora delodajalec to ustrezno opredeliti.

V primeru, da se delovno razmerje konča, delavec pa je prejel regres za dlje kot je zaposlen, je dolžan preveč izplačan znesek regresa vrniti. Delodajalec mu preveč izplačan znesek odtegne pri plači (če delavec podpiše izjavo) ali pa je potrebno znesek vrniti z nakazilom na račun delodajalca.

Lep pozdrav.

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij