Atama logotip
EN

Obračunavanje ur pri bolniškem staležu

Pozdravljeni, imam vprašanje glede obračunavanja ur pri bolniškem staležu. Delam v trgovini za skrajšani delovni čas (30 ur), vendar delamo 8 urne sobote, ostale dneve pa po 6 ur. Se pravi na teden delamo več kot 30 ur. Pri bolniški odsotnosti, pa nam za sobote uveljavljajo samo 6 ur, kar pomeni, da imamo avtomatsko 2 uri minusa, ki ga moramo sami pokriti oz. delati dodatne ure. Zanima me ali je to pravilno, ker ne najdem nikjer podatka, odgovorni pa so nam povedali, da glede na to, da imamo pogodbo za 30 ur na teden, nam ne pripada 8 urna bolniška. Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Kolikor vas razumem, je vaš delovnik od ponedeljka do sobote po 6 ur dnevno. Glede na to, da navajate tedeski delovni čas 30 ur, potem bi veljalo da delate dejansko 5 dni v tednu in ne 6. V nadaljevanju navajate 8 urni delovnik ob sobotah, kar pomeni, da imate v soboto 2 naduri in to ni redno delo.

V primeru, da zgornje drži, vam vsekakor pripada 6 urno nadomestilo za bolniško odsotnost, vendar vam ne morejo šteti 2 ur v minus. V primeru, da je delovni čas čez teden krajši in v tem času opravite 22 ur dela, v soboto pa 8 pa velja 8 urno bolniško nadomestilo.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij