Atama logotip
EN

Napotitev na drugo delovno mesto na pogodbeno lokacijo

Spostovani, podjetje A, kjer sem zaposlena, ima sklenjeno neko poslovno pogodbo z B podjetjem (povsem druga lokacija, druga branza) in po tej pogodbi ji nudi zaposleno delavko (pogodbo ima s podjetjem A), da opravlja v podjetju B administrativna dela. V moji pogodbi s podjetjem A je nek clen,da moram po potrebi opravljati dela na drugi lokaciji (kar sem razumela samo za lokacijo podjetja A). sedaj pricakujejo da vedno nadomescam to delavko, ki dela v podjetju B, kadar gre na LD ali ima bolnisko, kar je velik stres, ker to ni moje po pogodbi podpisano delovno mesto. Ali je to dovoljeno? hvala.

Spoštovani!

Sicer ne poznam podrobnosti poslovnega dogovora med podjetjem A in B, kakor ne tudi podrobne vsebine vaše pogodbe, vendar mi vaša opisana situacija nakazuje, da gre za zagotavljanje dela delavca. V tem primeru bi moral biti vaš delodajalec agencija za zaposlovanje, ki ima za opravljanje dejavnosti dovoljenje ministrstva za delo.

Če je vaše delo povezano s širšo storitvijo, ki jo podjetje A zagotavlja podjetju B bi to teoretično še šlo, vendar bi to moralo biti jasno opredeljeno v vaši pogodbi o zaposlitvi.

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij