Atama logotip
EN

Regres 2022

Lepo pozdravljeni. Do konca septembra 2022 sem bila zaposlena v javnem sektorju in s 1.10.2022 začela službo drugje. Ob sporazumni odpovedi, podani iz moje strani, delodajalec ni zahteval vračila sorazmernega deleža regresa za leto 2022, ki je bil izplačan skupaj z junijsko plačo. V skladu z dogovorom o povišanju regresa za leto 2022, se je ta za javne uslužbence do 25. razreda dvignil še za 300€ in bi naj bil izplačan v novembru. Zanima me, če mi po izračunih razlike za tri vseeno pripada še del regresa? Hvala.

Spoštovani!

Predlagam, da se s tem vprašanjem obrnete direktno na vašega bivšega delodajalca. Moje osebno mnenje navajam spodaj.

Vsekakor bi vam pripadal sorazmerni del povišanja, kar v vašem primeru znaša 250 EUR. Dopuščam možnost, da delodajalec ni zahteval povračila preveč izplačanega regresa ravno zaradi predvidevanja glede izplačila povišanja. V primeru, da bi bil znesek morebitnega vračila enak znesku, ki vam pripada dodatno enak, potem je vse tako kot mora biti. V primeru, da je znesek, ki je bil preveč izplačan manjši od dodatka, pa ste upravičeni do izplačila razlike.

Če vam je na letni ravni pripadal regres v višini 1074,43 EUR, bi bili delodajalcu dolžni vrniti 179,07 EUR (za tri mesece). Zaradi povišanja in sorazmernega dela, ki vam pripada (v višini 250 EUR) vam pripada še razlika v višini 70,93 EUR.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij