Atama logotip
EN

po 2letni bolniški ponovno na delo

po 2 letih zaradi poškodbe in dveh operacij se s 1.10. vračam na delo.Najprej za dve uri in nato 4 ure. Problem pa je v tem , da so mi odvzeli lokacije za delo čistilke. Šefinja je s 1.9. zaposlila novo sodelavko ji dodelila moje lokacije jaz sem ostala brez in me pošilja sem ter tja, kjer kdo manjka.JE to z zakonom dovoljeno da mi odvzame delo in me porabi za nadomeščanja po različnih lokacijah? Stara sem 60 let.hvala in lp

Spoštovani!

V času vaše odsotnosti je vaša nadrejena morala najti osebo za vaše nadomeščanje. Glede na to, da se ne vračate za polni delovni čas, predvidevam, da vseh lokacij, ki ste jih prej pokrivali, tako ali tako ne bi mogli obdelati.

V primeru, da vas pogodba o zaposlitvi zavezuje k delu na točno teh lokacijah, potem vas mora razporediti na te lokacije oz na vsaj del njih. Če pa pogodba o zaposlitvi navaja, da opravljate storitve čiščenja na različnih lokacijah, potem pa vas lahko nadrejena po lastni presoji razporeja, kjer je vaše delo potrebno. Pri tem seveda upošteva potrebe poslovnega procesa in morebitne omejitve, ki jih posamezen zaposleni ima.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij