Atama logotip
EN

Obračun ur in bolniška odsotnost

Pozdravljeni Imam vprašanje glede obračunavanja bolniškega staleža/dopusta in neupravičeno odštevanje ur ki jih imam v saldu, oziroma prištevanje ur po petkih, ko moja delovna obveznost znaša 6ur. Imam neenakomerno razporejen delovnik 40ur/teden - sreda 7-17h, petek 7-13h ostale dni 7-15h. V torek zvečer sem zbolela in odprla bolniški stalež za sredo (10ur) in četrtek (8ur). V petek sem šla v službo normalno (6ur). Pri plači so mi obračunali: - bolniška za sredo: 8ur in mi trgali 2 uri iz mojega salda, ker mi očitno pripada za sredo bolniškega nadomestila samo 8ur, čeprav delovna obveznost znaša 10ur. Ali je bolniška pravilno obračunana in ure pravično odvzete? Enak primer se zgodi, če želim koristiti dopust v sredo, ker je dnevno nadomestilo za dopust 8ur – mi 2 uri trgajo iz salda. V petek se zgodi obratna situacija, delovna obveznost je 6ur - meni priznajo 8ur dopusta in dobim zraven 2 dodatni uri. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. Lep pozdrav

Spoštovani!

Vaša tedenska obveznost je 40 ur. Obstajata dve možnosti:

1. Podjetje vam za vsak dan dela prizna 8 ur. 2 uri, ki jih več oddelate v sredo, vam prištejejo v petek. V tem primeru je ok, da vam v sredo obračunajo 8 ur bolniške, vendar vam morajo tudi v petek priznati 8 ur dela.

2. Podjetje vam za vsak dan prizna ure, kot so na urniku. V tem primeru vam mora v sredo obračunati 10 ur bolniške in v petek 6 ur dela.

Nikakor pa ni mogoče, da vam v sredo obračunajo 8 ur bolniške in v petek 6 ur dela.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij