Atama logotip
EN

Odpoved in premestitev

Spoštovani, Zanima me več zadev.Če imam pogodbo za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev. Se na koncu teh 6 mesecev podpiše nova pogodba ali še vedno teče ista? V primeru, da je treba skleniti novo in se nova ne sklene, je to enako veljavno kot odpoved s strani delodajalca? Ali potem v takem primeru posameznik lahko pridobi socialne transferje? In če ne, po kakšni delodajalčevi odpovedi jih lahko? V primeru pa,da delodajalec ponudi premestitev, z drugače razporejenim delovnim časom in/ali nižjo plačo ter jo delavec zavrne, delodajalec pa mu na podlagi tega da odpoved, kako je v tem primeru s socialnimi transferji. Vnaprej hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

V primeru pogodbe za nedoločen čas, ki vsebuje tudi določitev poskusnega dela, se po uspešno opravljenem poskusnem delu, delovno razmerje nadaljuje, brez podpisa nove pogodbe.

Glede upravičenosti do socialnih transferjev se obrnite na ustrezne institucije, saj niste opredelili za katere točno se zanimate, poleg tega pa je upravičenost odvisna tudi od drugih dejavnikov, ne le načina prekinitve zaposlitve.

V primeru, da delavec dobi odpoved s strani delodajalca ali če mu poteče pogodba za določen čas, se delavec lahko prijavi na Zavod za zaposlovanje. Sama upravičenost do prejemanja nadomestila pa je pogojena še z trajanje zaposlitve.

V primeru, da vam delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi, obenem pa ponudi novo zaposlitev je potrebno presojati ali je nova zaposlitev ustrezna ali ne. Plača sama ne vpliva na ustreznost zaposlitve.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket,
Atama d.o.o.

 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij