Atama logotip
EN

Delovni čas/nad ure/kršenje zakona?

Pozdravljeni, zaposlena sem v podjetju kjer so mi neglede na to da bi lahko delala polni delovni cas ponudili polovicnega (4 delavnik) jaz pa sem to sprejela saj je bila to prva zaposlitev in nisem prevec premlevala. V pogodbi imam določen 4h delovnik in tudi placa je temu primerna vendar moram vsak dan delati 6 oz 7h drugace moram ure "spraviti noter". Kaj storiti v tem primeru in kaksna je pravna podlaga ki jo lahko uporabim? Hvala, lp.

Spoštovani!

Delavec mora biti za delo, ki ga opravi, ustrezno plačan. Če vi opravite dnevno 7 ur dela, plačani pa ste za 4 ure, gre tukaj za več kot očitno kršenje zakonodaje na področju delovnih razmerij.

Vaša osnova podlaga je pogodba o zaposlitvi. Če ste sklenili delo za 4 ure na dan, ste dolžni opraviti te 4 ure in nič več. Če narava dela konstanto zahteva daljši urnik, morata z delodajalcem skleniti novo pogodbo o zaposlitvi.

Predlagam, da delodajalcu predlagate sklenitev nove pogodbe ali pa opravite dnevno 4 ure dela. V primeru, da bo delodajalec še dalje kršil vaše pravice se obrnite na odvetnika ali inšpektorat.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij