Atama logotip
EN

čakanje na delo

Pozdravljeni,2019  sem imela prometno nesrečo, ,v bolniškem staležu sem bila do lani avgusta polni delovni čas, od avgusta do sedaj sem delala 4ure druga BS IN SEM ČAKALA NA ODLOČBO OD IK, KI SEM JO DOBILA VČERAJ.Dali so mi polni delovni čas obvezno premestitev delovnega mesta , če prav je podjetje poslalo na IK,da nimajo drugega delovnega mesta za mene. Danes me iz podjetja kličejo da ne smem delati in lahko grem za polni delovni čas na BS, lahko koristim dopust ali pa lahko koristim ČAKANJE NA DELO. ODLOČBA NI PRAVNO MOČNA, KER SEM SE TAKOJ PRITOŽILA in gre sedaj na II.stopnjo. Jaz sem napisala za 4urno delo, ker sem prodajalka in res polni delovni čas ne zdržim. Zanima me če sprejmem čakanje me oni lahko odpustijo? Hvala za odgovor in lep dan

Spoštovani!

Podjetje, kjer ste zaposleni mora spoštovati odločbo, dokler (če sploh) ne pride do spremembe le-te. Ker vam po danih navodilih ne morejo zagotavljati dela, je eden izmed načinov, da vas napotijo na čakanje na delo, dokler se situacija dokončno ne razreši (pravnomočnost odločbe, sprememba odločitve).

Na podlagi dokončne odločitve IK bo potem podjetje sprejemalo nadaljne odločitve. Predvidevam, da bodo z vami morali prekiniti delovno rezmerje v kolikor ne bodo imeli ustreznega dela za vas.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij