Atama logotip
EN

Visina regresa pri 4h invalidske upokojitve

Pozdravljeni, moj moz je zaposlen za nedolocen cas, opravlja delo voznika tovornega vozila v dejavnosti avtoprevoznistva, s polovicnim del.casom, ker je 4 ure inv.upokojen (III.kategorija invalidnosti). V novi pogodbi mu sicer pise, da se visina regresa doloci s kolektivno pogodbo oz. z izvrsilnim predpisom v skladu z zakonom in da mu letnega dopusta pripada glede na del. dobo 28 dni, 2 dni manj kot ga je imel do sedaj. Delodajalec mu zatrjuje, da mu glede na njegovo stanje ne pripada celoten letni dopust niti regres,ker dela polovicni cas. Odkar je na bolniski oz. inv. upokojen (endoproteza kolka in kolena) sta se z delodajalcem zelo oddaljila in zal nista vec v tako dobrih odnosih kot sta bila pred njegovo inv. upokojitvijo. Zanima ga kako je z visino regresa za toliko dni dopusta in glede na polovicni del. cas? Hvala za vas odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Gospodu pripada celotni dopust glede na kriterije, ki jih upošteva podjetje. Razlika med njegovim dopustom in dopustom nekoga, ki je v podjetju zaposlen za polni delovni čas je le v tem, da dan dopusta vašega moža znaša 4 ure in ne 8 ur.

Prav tako mu pripada regres za celotno obdobje zaposlitve, vendar ker je zaposlen za polovični delovni čas, mu pripada polovica regresa.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij