Atama logotip
EN

Vpisovanje odsotnosti

Spoštovani, zaposleni v šolstvu moramo z nastopom novega vodstva vpisovati na poseben seznam čas odhoda in prihoda nazaj iz malice. Poimenski seznam, ki je na vidnem mestu v tajništvu šole, je pripravljen v naprej po tednih in mesecih, vendar samo za določene zaposlene. Glede na to, da nas je v ustanovi zaposlenih okoli 80 ljudi, za malico pa se mora vpisovati samo 6 posameznikov, nas zanima, ali je vodstvu šole dovoljeno izvajati takšno kontrolo nad določenimi zaposlenimi in zakaj v takšno kontrolo niso vključeni tudi ostali zaposleni? Počutimo se diskriminirane, saj se ostalih zaposlenih ne kontrolira ne glede malice in ne glede odmora. Najlepša hvala za vaš odgovor. Lepo pozdravljamo.

Spoštovani!

Težko sodim odločitev vašega vodstva glede vpisovanja podatkov le določenih zaposlenih. V primeru, da ima vodstvo za to odločitev podlago in razlog je tudi delni nadzor lahko upravičen. Vpis prisotnosti na delovnem mestu oziroma povzetek opravljenega dela ni sporen.

Potrebno pa bi bilo preveriti iz vidika varovanja osebnih podatkov, ali poimenski seznam videm vsem, krši določila varovanja osebnih podatkov.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij