Atama logotip
EN

Vračilo regresa

Pozdravljeni, Trenutno sem v bolniškem stalezu zaradi poškodbe, z delodajalcem sem dogovorjen, da delovno razmerje končam po zaključeni bolniški. On mi je takoj poslal pošto za vračilo regresa. Jaz imam odločbo, da imam bolniško do 30.9. 2021. Do takrat sem za enkrat v delovnem razmerju. Sedaj pa imam vprašanje delodajalec mi je sedaj regres vzel pri nakazilu plače za mesec avgust. Kolikor mi je znano zaenkrat bi mi k večjemu lahko vzel regres v naslednjem mesecu ko bom imal zadnjo plačo. Regres bi pa moral potem vrnat za zadnje 3 mesece v letu ne pa 5.kot mi jih je on že sedaj vzel pri izlacjlu plače za mesec avgust. Zahvaljujem se vam za bilo kakšen odgovor v naprej. Lep pozdrav

Spoštovani!

Kdaj in kako boste vrnili sorazmerni del regresa je stvar dogovora med vami in delodajalcem. Nikjer ni strogo zavedeno, da je potrebno to vrniti ob zadnji plači, lahko je že prej. je pa pomembno, da se vi pisno strinjate s takšnim načinom vračila.

V primeru, da ste regres prejeli za 12 mesecev, vaša zaposlitev pa se zaključi konec meseca septembra, potem ste dolžni vrniti sorazmerni del regresa za 3 mesece.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij