Atama logotip
EN

Prepoved vstopa na delovno mesto

Spoštovani! V času PCT preverjanja in odklanjanja testiranja me je delodajalec seznanil z prepovedjo vstopa na delovno mesto - šolo, ob neizpolnjevanju PCT pogoja. Zanima me, kaj lahko naredim, če zdrav človek po navodilu nadrejenega ne sme vstopiti na delovno mesto in opravljati svojega dela. Hvala za vaš odgovor, Lep pozdrav,

Spoštovani!

Glede na odloke vlade in pojasnila ustreznih ministrstev ter ostalih institucij, trenutno velja za področje izobraževanja pogoj PCT.

Ravnatelji imajo navodila, da morajo zaposleni v izobraževanju biti cepljeni, so v določenem obdobju preboleli Covid-19 ali pa redno opravljati testiranja. V primeru, da zaposleni ne izkoristi nobene izmed teh možnosti, mu delodajalec lahko prepove vstop v šolo. Glede na zadnje infomacije je to tudi podlaga za disciplinske postopke in ukrepe, dodatno lahko pride tudi do odpovedi delovnega razmerja.

Lahko se cepite, testirate ali dostavite dokazilo o prebolelosti. V primeru, da nič od tega ne želite oziroma ne morate, bo zaenkrat potrebno upoštevati navodila delodajalca, ki le izpolnjuje zahteve vlade.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij