Atama logotip
EN

Skrajšan delovni čas (starševstvo) in dodaten zaslužek

Pozdravljeni! Na delovnem mestu sem zaposlena za skrajšan delovni čas. Ker je finančni priliv temu primerno majhen, bi želela dodatno zaslužiti. Na delovnem mestu polna zaposlitev trenutno ni možna, samo delo pa težko kombiniram s še eno zaposlitvijo s skrajšanim delovnikom. Ali je zakonsko možno dodatno zaslužiti denar npr. delo od doma preko podjemne pogodbe ali kaj podobnega. Če je, kako bi to vplivalo na koriščenje pravice do skrajšanega delavnika zaradi starševstva. Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Skrajšan delovni čas iz naslova starševstva je namenjen staršem, ki zaradi skrbi za otroka ne morejo delati polni delovni čas. Zaradi tega razloga vam država tudi vplačuje vse prispevke za tiste ure, ko bi sicer delali pa zaradi skrbi za otroka ne morete.

V primeru, da vam dohodek ne zadošča in imate na voljo čas za delo, potem se lahko kadarkoli vrnete na polni delovni čas.

Če želite opravljati dodatno zaposlitev in na obstoječem delovnem mestu ni pogojev za polni delovni čas, vam predlagam, da vas delodajalec zaposli za skrajšan delovni čas (ne iz naslova starševstva). Potem lahko brez omejitev opravljate delo preko podjemne pogodbe.

Ali je zakonsko možno poleg skrajšanega delovnega časa zaradi starševstva delati še dodatno pa preverite na Centru za socialno delo.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij