Atama logotip
EN

Odpoved DR in nova zaposlitev

Spoštovani! Stara sem 54 let in sem zaposlena pri delodajalcu s pogodbo za DČ, preko projekta Zavoda "Zaposli me". Pogodba za eno leto se mi izteče 1/12-2021. Zanima me, v primeru, da se dogovorim za zaposlitev pri drugem delodajalcu še pred iztekom pogodbe in dam redno odpoved: - Obstajajo kakšne ovire za prekinitev DR pred decembrom zaradi vključenosti v "Zaposli me", saj delodajalec prejema mesečno subvencijo do izteka pogodbe in najbrž nima interesa za prekinitev do izteka prejemanja subvencije? - V pogodbi imam odpovedni rok 60 dni. Če podam odpoved še pred koriščenjem že odobrenega letnega dopusta, se dopust šteje v odpovedni rok ali lahko pričakujem težave? - Odpravnina mi najbrž ne pripada, ali pač? - Prejela sem regres v znesku 1200 EUR - bi morala vrniti del regresa do sorazmernega dela? Regres je izplačan za celo leto, pogodba se izteče 1/12. Do katerega datuma se upošteva za izračun sorazmernega dela - 1/12 ali 31/12? - Če npr. pri novem delodajalcu 6 mesečno poskusno delo ni uspešno oz. pride do prekinitve DR pred iztekom poskusnega dela - še imam pravico do prijave na Zavod kot iskalka zaposlitve, nadomestila? Pred trenutno zaposlitvijo sem kot brezposelna oseba prejemala nadomestilo in mi je ob vključenosti v "Zaposli me" od prejšnjega delodajalca "ostala, pravica do nadomestila še za 5 mesecev? - Bi morala biti ob menjavi službe pred decembrom pozorna še na kaj drugega? Vnaprej hvala za odgovore!

Spoštovani!

Pogoje glede projekta "Zaposli me" morate preveriti pri Zavodu za zaposlovanje.

Dopust lahko koristite v času odpovednega roka. Če dopusta zaradi odločitve delodajalca ne morete koristiti, vam ga je dolžan izplačati. 

V primeru, da vi podate odpoved vam odpravnina ne pripada.

Za koliko mesecev ste regres prejeli, morate preveriti pri delodajalcu. V praksi je, da se regres v primeru pogodbe za določen čas izplača za čas trajanja pogodbe, torej se sorazmerni del izračunava za 11 mesecev. Ni pa nujno.

Nadomestilo na zavodu boste verjetno lahko prejemali, če poskusno delo ne bo opravljeno. Potrebno je preveriti ali so kakšni dodatni pogoji zaradi vključitve v "Zaposli me". Pravi naslov za ta vprašanja bo Zavod za zaposlovanje.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij