Atama logotip
EN

Kdaj dati odpoved po porodniški

Pozdravljeni!sem na porodniški,ki mi poteče 10.7.2021.zanima me kdaj dati odpoved,ker imam 60dni odpovednega roka in bi rada še izrabila ves letošnji dopust(to je 25dni)in začela takoj delati v novi službi z dnem 1.9.2021.kako se dogovoriti z delodejalcem da bi moje delovno razmerje končala 31.8.2021 in se nebi vračala v službo za 2tedna.hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Predlagam vam, da se obrnete na vašega delodajalca oziroma na kadrovsko službo v podjetju, kjer ste zaposleni.

Razložite vašo situacijo in z delodajalcem sklenite dogovor. Morda boste morali odpovedni rok vseeno oddelati, morda vam bo delodajalec ponudil predhodno prekinitev (če se ne želite vračati na delovno mesto), ali pa boste morali nekaj dni do zaključka še oddelati, saj glede na vaše navedbe nimate dovolj dopusta, da bo iztek delovnega razmerja počakali na dopustu.

Seveda obstaja tudi možnost, da bo delodajalec želel, da celotni odpovedni rok oddelate in dopusta ne izrabljate. V tem primeru vam bo moral sorazmerni del dopusta izplačati.

Seveda pa lahko odpoved podate že v času porodniške in sicer 2.7.2021. Tako bo do 31.8. preteklo 60 dni. Še vedno se je potrebno z delodajalcem dogovoriti glede opravljanja dela v odpovednem roku, ko se vrnete iz porodniške.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij