Atama logotip
EN

Prenehanje delovnega razmerja in koriščenje dopusta

Pozdravljeni, Sem v delovnem razmerju, kjer imamo odpovedni rok 30dni. V naslednjem tednu dajem odpoved imam pa še 5dni starega dopusta in sorazmerni delež letošnjega dopusta. Sklepam, da mi delodajalec mora omogočiti izrabo dopusta oz. v kolikor ni mogoče le to izplačati. Zanima pa me ali je možno, da me "prisilijo" v sprejem sporazumne odpovedi in s tem ostanem brez dopusta? Glede na trenutno covid situacijo in slabo poslovanje podjetja. Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Sporazumno odpoved delavec in delodajalec skleneta takrat, ko se oba strinjata in ne ko je en izmed njiju v to prisiljen.

V primeru, da boste z delodajalcem sklenili sporazumno odpoved se z njim dogovorite glede preostalega dopusta. Možnosti je več:

1. Z vaše strani je podana redna odpoved, delovno razmerje se konča čez 30 dni. V teh 30 dneh prosite za koriščenje prestalega dopusta, če vam delodajalec tega ne omogoči, vam mora dopust izplačati.

2. Dogovorite se za skrajšan odpovedni rok. Tako kot v prejšnji točki lahko dopust izkoristite ali pa vam ga delodajalec izplača. V tem primeru se vam lahko zgodi, da boste imeli sorazmernega dela dopusta za en mesec manj. V primeru, da je vaša želja, da bi odšli čim prej in dopusta ne boste mogli koristiti zaradi želje po čim prejšnjem odhodu, pa vam delodajalec tega dopusta ni dolžan izplačati.

Seveda pa je potrebno pri vsem skupaj tudi preveriti zakaj dopusta prej niste koristili.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij