Atama logotip
EN

Vprašanja iskalcev

Ste iskalec nove oziroma prve zaposlitve ali ste že zaposleni in se soočate z vprašanji in dilemami, povezanimi s trgom dela in zaposlovanjem? Vas zanima, na kakšen način in do kdaj morate izkoristiti letni dopust? Niste prepričani, kako ravnati med bolniško ali porodniško odsotnostjo? Ne veste, na koga se obrniti v primeru vprašanj, povezanim z obračunavanjem plače ali izplačilom regresa?

Tukaj smo zato, da vam pomagamo. Predno postavite vprašanje, s pomočjo iskalnika pobrskajte med odgovori, saj obstaja velika verjetnost, da smo o temi že pisali.

Delo po daljši bolniški odsotnosti (polovični delovničas, omejitve pri delu , dopust)

01.03.2024
Pozdravljeni, zaradi težke kronične bolezni (rak) sem že leto in pol na bolniški. V kolikor se vrnem na delo, najverjetneje nekaj časa delala po 4 ure, preostali del 4 ure pa bom v bolniški. Delodajalec predlaga, da se invalidsko upokojim. To ni v mojem interesu, saj bi še rada bila aktivna, kar bi tudi pozitivno vplivalo na mojo bolezen oz. zdravje. Pa tudi ni najbolj primeren čas, saj imam dve leti do upokojitve. Res pa je, da sedanjega dela v celoti (8 ur), brez omejitev ne bi mogla opravljati. Delodajalec odločno pove, da dela z omejitvami zame nima. 1. Zanima me, ali lahko poleg 4 urnega dela odprem popoldanski s. p., tudi, če sem 4 ure na bolniški in pod kakšnimi pogoji? V času pop. s. p. bi delala lažje delo oz. delo, ki pri katerem bi lahko upoštevala omejitve! 2. Ali mi za lansko leto, ko sem bila celo leto na bolniški, pripada ves dopust ali mi sploh ne pripada? V primeru, da mi pripada, ali mi ga delodajalec lahko »vzame« oz. reče, da ga ne morem izkoristiti? 3. V primeru, da mi odredijo delo 4 ure in bolniško 4 ure, bi me delodajalec najprej poslal na dopust. Delodajalec pove, da se za 4 ure dela in 4 ure bolniške, v primeru, da koristim dopust, šteje oz. piše en dan dopusta. Je to res? Če ni, na kateri člen/Zakon se lahko sklicujem?

Odpravnina

21.2.2024
Pozdravljeni, delavka se bo upokojila. zadnje 3 mesece je na bolniški. zaposlena v javnem sektorju. kakšna odpravnina ob upokojitvi ji pripada ? hvala in lep pozdrav

Jubilejna nagrada

20.2.2024
Pozdravljeni, v podjetju sem sedaj skupaj ze 10 let, samo prekinjeno. Vmes sem bila 2 leti v Aziji, vendar tam nisem bila zaposlena. Ali mi pripada jubilejna nagrada? Hvala ze v naprej.

Izraba letnega dopusta

15.02.2024
Pozdravljeni, kaj storiti v primeru, če delavec ne želi koristiti letnega dopusta. Smo kot podjetje v prekršku, če ugodimo njegovim željam oz. bi ga morali poslati prisilno na vsaj 10 dnevni dopust, kljub temu, da tega ne želi? Hvala

Obračunavanje nadomestila za bolniški stalež in dopust

12.2.2024
Pozdravljeni, V službi imamo neenakomerno razporejen delovni čas z občasnim 12h delavnikom (vikend), ki nam ga v naprej odredi delodajalec. Primer: 1. Zaposleni kateremu je odrejeno na ta dan 12h delavnik in ima na ta dan bolniško, dobi povrnjenih 12h bolniškega staleža 2. Zaposleni kateremu je na ta isti dan odrejen 12h delavnik in ima na ta dan dopust, dobi povrnjenih 8h za dopust+4h mu vzamejo iz saldo. Gibljivega časa. Ali je s tem zaposleni, ki koristi dopust na ta dan v neenakopravnem položaju napram tistemu na bolniški? Po zakonu naj bi se namreč Dnevi dopusta obračunavali v dnevih in ne v urah. Pri nas je sicer v kolektivni pogodbi navedeno, da se dopust obračunava za 1,5 delavni dan za tiste, ki delajo 12h delavnik, vendar kolektivna pogodba nebi smela biti spisana tako, da odvzema pravice dane po zakonu, ali se morda motim? Tudi v kolikor kolektivna pogodba obvelja ali bi se nam moralo nadomestilo za dopust obračunati za vseh 12h? V našem primeru se za dopust obračuna 8h, 4h se obračuna v fondu ur kot redno delo (ki ni bilo opravljeno), ki je slabše plačano kot dopust zaradi ostalih dodatkov. Lp

Delo 4 ure in bolniški stalež

07.02.2024
1. Z 29.2.2024 zaključim bolniški stalež. Ali ima delodajalec pravico da me s 1.3. 2024 pošlje na koriščenje lanskega dopusta? 2. V odločbi zdravstvene komisije je zapisano, da 1 mesec delam skrajšani delavni čas po 4 ure dnevno, delodajalec pa običajno zaposlene s skrajšanim delovnim časom - 4 ure zahteva delo 6 dni na teden po 4 ure.

Morebitno prenehanje delovnega razmerja mesec in pol pred nastopom materinskega dopusta

07.02.2024
Pozdravljeni, Sem noseča in zaposlena za določen čas, natančneje do 29.02.2024 to je moja prva redna zaposlitev, ki bo do morebitnega nepodaljšanja trajala 6mesecev. Zanima me kaj se zgodi, če mi delodajalec ne bo podaljšal pogodbe konec februarja, sem opravičena do denarnega nadestila za brezposelne mesec in pol do prejema materinskega dodatka ali nisem. Se lahko prijavim na borzo za zaposlovanje? Ali pa lahko ob primiru nepodaljšanja pogodbe kljub nosečnosti podpišem novo pogodbo in se zaposlim kje drugje?

Dopust na praznik

06.02.2024
Lp. Zanima me kako je z dopustom na praznik. Gre se za službo sestre v domu za ostarele. Poznam osebo,ki mora, če želi biti doma na praznik med tednom, dati dan dopusta. Če pa praznik pade na nedeljo pa tega ni potrebno.

Odpoved pogodbe o delu

06.02.2024
Stara sem 58 let, imam 39 let delovne dobe, invalidsko upokojena štiri ure. Ali me lahko delodajalec z mojim soglasjem odpusti iz poslovnih razlogov (teh. višek)? Kako bi v tem primeru reagiral ZPIZ, bi dal soglasje ali ne ? Hvala.

Regres pri KDČ

01.2.2024
Pozdravljeni, zanima me, kolikšen regres pripada delavcu, ki je zaposlen za krajši delovni čas (pri enem ali več delodajalcih), ostalo pa ima s.p. Dvom imamo tudi glede delavca - tujega državljana, ki je zaposlen v Sloveniji za krajši delovni čas, ostalo pa v tujini (bodisi zaposlen pri drugem delodajalcu, kot samostojni podjetnik ali umetnik)? Ali zgoraj naštetim pripada le sorazmerni del regresa ali celoten? Hvala za pomoč.