Atama logotip
EN

Ne zamudite novih terminov Kadrovske šole!

Z novim izobraževanjem začnemo že 21. februarja 2024. Prijavite se še danes in si zagotovite svoje mesto.

Kadrovska šola je izobraževanje, kjer boste izkušeni kadroviki osvežili in utrdili svoje znanje ter se seznanili z vsemi novostmi na kadrovskem področju, začetniki pa boste pridobili konkretna znanja in potrebne veščine za učinkovito izvajanje kadrovskih postopkov. Pokazali vam bomo dobro prakso, kako učinkovito in pravilno voditi vse postopke v procesu kadrovanja in zaposlovanja.

Predavanja temeljijo na praktičnih in osebnih primerih, udeleženci s svojim sodelovanjem tudi sami izpostavijo lastno aktualno problematiko, s katero se vsakodnevno srečujejo v poslovnem okolju. Področja, ki jih skozi Kadrovsko šolo obravnavamo, so naslednja:

Iskanje in selekcija

 • iskanje novih delavcev,
 • ravnanje s kandidati in njihovimi podatki,
 • izvedba zaposlitve,
 • kadrovska mapa delavca.

Kadrovski postopki

 • izdajanje odločb, sklepov, roki,
 • delovne nesreče,
 • nosečnost, pravno varstvo staršev,
 • zaključek oziroma upokojitev.

Izredni primeri

 • disciplinski prekrški,
 • invalidski postopki,
 • presežek zaposlenih,
 • drugi izredni postopki.

Dokumenti

 • listine in akti,
 • akt o sistematizaciji,
 • akt o delovnih razmerjih,
 • ocena tveganja.

Sistemi plač

 • plačni model,
 • obveznosti kadrovske službe,
 • davčna zakonodaja.

Zaključek kadrovskega leta

 • kadrovske analize in poročila,
 • obvestila delavcev,
 • letne nagrade,
 • letni razgovori.

 Preverite podrobnejši opis učnih ciljev Kadrovske šole.

Pridobili boste ključne kompentence

Celotno izobraževanje je podprto s praktičnimi primeri, diskusijami in odgovori na vaša konkretna vprašanja. V predavanja so vključene tudi številne naloge in vaje, s katerimi zagotovimo interaktivno izobraževanje.

Cena

Cena za 16-urno usposabljanje in udeležbo na Kadrovski šoli znaša 350,00 EUR (brez DDV) oziroma 427,00 EUR (z DDV) – fizične osebe prejmete 15 % popust!

Zgodnje prijave na Kadrovsko šolo so zaprte.

Zaradi zagotavljanja kakovstnega izobraževanja je število udeležencev omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Termini in trajanje

Kadrovska šola je sestavljena iz štirih srečanj – s prvim začnemo že januarja!

1. srečanje

Sreda, 21.2. 2024
(16.00–20.00)

2. srečanje

Sreda, 28. 2. 2024
(16.00–20.00)

3. srečanje

Sreda, 06. 3. 2024
(16.00–20.00)

4. srečanje

Sreda, 13. 3. 2024
(16.00–20.00)

Izvedba Kadrovske šole poteka v živo na sedežu podjetja Atama v Ljubljani. Preverite, kje se nahajamo.

Zakaj na Kadrovsko šolo?

Pred vsakim izobraževanjem prejmete celotno gradivo s pripadajočimi nalogami in primeri. Poleg tega prejmete tudi:

Niste prepričani, kako dobro je vaše znanje na področju kadrovanja in zaposlovanje? Rešite naš Kadrovski test in preizkusite svoje kadrovsko znanje!

 

O predavatelju

Predavatelj Kadrovske šole je prokurist in ustanovitelj podjetja Atama d.o.o. Alojz Šket. Za seboj ima več kot 35 let dela na področju kadrovanja in zaposlovanja v javnem in zasebnem sektorju. V svoji dolgoletni karieri je bil izjemno aktiven pri ustvarjanju kadrovskih in zaposlovalnih politik na območju nekdanje Jugoslavije in Slovenije. Njegova dolgoletna prisotnost v strokovnem okolju mu omogoča, da iz prve roke deli dragocene izkušnje in vpogled v dinamiko kadrovskega upravljanja na različnih ravneh podjetja. S svojim strokovnim znanjem in strastjo do področja še sedaj pomaga pri ustvarjanju uspešnih praks na področju kadrovanja in zaposlovanja. Še posebej izstopa njegov pristop k predaji znanja – zapletene teme predstavi na preprost in razumljiv način, kar udeležencem omogoča uporabo pridobljenega znanja v praktičnih primerih, hkrati pa poskrbi za sproščeno vzdušje med predavanji.

Učni cilji

1. Tematsko področje: Slovenski zaposlitveni model

Osnovne predpostavke kadrovske dejavnosti, model zaposlovanja in socialni model v Sloveniji, pomen socialnega dialoga med delodajalci, sindikati in vlado, narava delovnega razmerja kot pretežno civilnega razmerja med delavcem in delodajalcem.
 • Poznati socialni model v Sloveniji
 • Razumeti pomen socialnega dialoga

2. Tematsko področje: Zakonodaja

Zakonodaja, ki opredeljuje kadrovsko dejavnost podjetja skupaj s seznamom zakonskih in podzakonskih aktov, opozorili o pomenu posameznih aktov, kje jih najti, kako spremljati novosti, kje dobiti dodatne razlage.
 • Poznati namen glavnih zakonskih in podzakonskih aktov, ki določajo pravila zaposlovanja in kadrovske dejavnosti.

3. Tematsko področje: Kadrovski dokumenti

Listine in akti, ki spremljajo kadrovsko dejavnost v podjetjih, navodila o priskrbi, izdelavi dokumentov, opozorila na roke in posebna opozorila zaradi uresničevanja nujnih zakonitih zahtev.
 • Poznati pomen in vsebino kadrovskih aktov z daljšim rokom veljave

4. Tematsko področje: Od iskanja do zaposlitve

Modeli iskanja novih delavcev, ravnanje s kandidati in njihovimi podatki, priprava postopka zaposlitve, zaposlitev in izgradnja kompletne kadrovske mape delavca.
 • Poznati postopek iskanja in zaposlitve kadrov

5. Tematsko področje: Sistem plač

Plačni model in obveznosti kadrovske službe, pomen pravic iz kolektivnih pogodb, splošnih aktov in obveznosti delodajalca glede na predpise in posebej davčno zakonodajo.
 • Znati razložiti pojem obveznost plačila za delo, materialne in nematerialne pravice delavca zaradi opravljanja dela za delodajalca, pomen aktov za pravice delavca in pomen pravic z vidika obračunavanja davkov

6. Tematsko področje: Kadrovski postopki med letom

Izvajanje kadrovskih postopkov v zvezi z zaposlenimi med letom s posebnim ozirom na izdajanje odločb, sklepov, potrdil, pravočasnost, roki, postopki v zvezi z delovnimi nesrečami, nosečnost in starševstvo, sociala.
 • Poznati obvezne kadrovske postopke v zvezi z zaposlenimi med letom in znatiizdelati ustrezne dokumente.

7. Tematsko področje: Kadrovski postopki konec leta

Izvajanje kadrovskih postopkov ob koncu leta, ob zaključku zaposlitve delavca in ob upokojevanju.
 • Poznati kadrovske postopke ob zaključku leta, ob zaključku zaposlitve in ob upokojitvi delavca

8. Tematsko področje: Kadrovski postopki v izrednih primerih

Navodila za pripravljalne postopke v primerih disciplinskih prekrškov, invalidskih postopkov, presežkov zaposlenih in drugih izrednih dogodkov.
 • Poznati pravila priprave in vodenja disciplinskega postopka, začetka postopka ugotavljanja invalidnosti in presežkov zaposlenih delavcev

9. Tematsko področje: Izdelava dokumentov

 • Izdelava primerov najpogostejših dokumentov.

10. Tematsko področje: Literatura, pripomočki

Napotki za sestavo potrebne knjižnice literature, predpisov in izvedbenih dokumentov.

Mnenja udeležencev Kadrovske šole

 

Na Kadrovsko šolo sem se prijavila, ker me to področje zanima. V preteklosti sem na tem področju delala. Znanje bi si rada osvežila in pridobila novega – Kadrovska šola je dosegla moja pričakovanja. Predavatelj se je dotaknil perečih tem iz prakse, kar je izredno dobrodošlo. Hvala gospodu Šketu za odlično pripravljeno in dobro oziroma odlično izpeljano predavanje.

Barbka Verbič Klavžar, Heta d.o.o.

Na šolanje sem se prijavila zaradi želje po bolj obsežnem kadrovskem znanju. Ta šola mi bo pomagala, da bom lažje opravljala svoje delo in bolje razumela vlogo kadrovske službe v podjetju. Šolanje je preseglo moja pričakovanja. Posebna pohvala gre predavatelju, ki je šolanje naredil zanimivo in poučno.

Alma Halilovič, KMAG d.o.o

Z usposabljanjem v Atamini Kadrovski šoli sem bila izredno zadovoljna. Prijavila sem se po lastni iniciativi, zaradi želje, da bi nekoč delala v kakšni kadrovski službi. Ta predavanja so mi zanimanje do kadrovanja samo še povečala. G. Šket je izjemen predavatelj. Vidi se, da stvari obvlada, ker jih zna na zelo preprost način razložiti. Prav tako s svojo retoriko poslušalce spodbuja k sodelovanju in pozornem poslušanju tudi ure in ure. Vse pohvale!

Nika Starešinič, FURS

Na Kadrovsko šolo sem se prijavil po priporočilu nadrejene osebe. Kadrovska šola je dosegla moja pričakovanja, saj smo obdelali vse aktualne teme, zelo pomembne za kadrovsko službo. Seveda smo znotraj tega imeli čas za individualna vprašanja in izvedeli veliko novega / nepoznanega. Hvala.

Melanie Pečnik, Cablex-m d.o.o.

Več mnenj si lahko preberete tukaj.