Atama logotip
EN

Kako pripravim dokumente za ustrezno prijavo na delovno mesto

Prijavna dokumentacija je idealna priložnost, da naredite dober prvi vtis na potencialnega delodajalca, zato je pomembno, da se tega lotimo resno in profesionalno.

Cilj prijavne dokumentacije je vzbuditi zanimanje pri kadroviku, da bi vas spoznal. Pomembno je, da podate osnovne informacije, katere boste dopolnili oz. nadgradili na samem zaposlitvenem razgovoru.

project-documentation-article

Struktura prijave:

Motivacijsko pismo

Motivacijsko ali spremno pismo predstavlja vaš nagovor, kjer na kratko zajamete glavna dejstva o vaši karieri. Pomembno je opredeliti, zakaj ste se prijavili na razpisano delovno mesto in zakaj ste ravno vi prava oseba. Napišite ga tako, da bo lahko berljiv. Dolžina naj nikoli ne presega 1 strani A4 lista. Vsebina naj bo napisana v eni izmed standardiziranih pisav, velikosti pisave pa naj bo 12.

CV

Kadroviki običajno življenjepis le preletijo in pogledajo podatke, ki so za njih pomembni, zato predlagam, da se uporabi standardizirano obliko življenjepisa Europass.

V primeru prijave na delovno mesto, kjer je potrebno pokazati kreativnost ali pa morda sposobnosti grafičnega urejanja, je smiselno uporabiti katero izmed spletnih orodij, ki omogočajo inovativne oblike življenjepisa.

Priloge

Na koncu vsake prijave, priložimo naša spričevala, priznanja ali katerakoli druga dokazila, ki dokazujejo naše dosežke navedene v življenjepisu in spremnem pismu.

Hkrati vas vabim h ogledu naših prostih delovnih mest.

Edmond Široka
Svetovalec za kadrovske rešitve