Atama logotip
EN

Vprašanja študentov

Izredni študij

29.09.2017

Pozdravljeni,

zanima me ali je možno prepisati se iz izrednega študija na redni? V prvi letnik bi se želela vpisati izredno, saj nisem bila sprejeta na noben zdravstveni fax, nato pa se naslednje leto prepisala v redni študij za 2. letnik. Lep podzrav.

TEFL certifikat

13.07.2014 00:00:00
Pozdravljeni,
zanima me, kje v Sloveniji oz. v katerem podjetju bi se bilo moč najti zaposlitev s TEFL certifikatom?

Sem študentka anglisitke v Ljubljani in pravkar sem opravila tečaj TEFL (Teaching English as a Foreign Language) v Veliki Britaniji.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,

Eva Nemevšek

Potni stroški

26.01.2014 00:00:00

Pozdravljeni,

poučujem preko študentskega servisa, delovno mesto je od kraja bivanja oddaljeno 30 km.

Delodajalec bi mi rad za opravljeno delo plačal preko servisa, za potne stroške pa želi, da mi nakaže direktno na osebni bančni račun, oz je izrazil željo kar na mamin os . račun.

Mislim, da zato da nebi plačal davka od nakazila, daj je neobdavčeno do 400 eur, jaz pa z potnimi stroški zaslužim na mesec nekaj več.

 

Zato me zanima, če lahko delo nakaže na št. servis, potne stroške pa na moj osebni bančni račun?

hvala za informacijo in lp Nena 


"študentsko" delo na Portugalskem

05.01.2014 00:00:00

Pozdravljeni!

Na vas se obračam z vprašanjem glede dela v tujini (Portugalska). Zanima me kako je možno pravno urediti delavno razmerje, s tem, da še zmeraj ohranim študentski status doma in z njem povezane ugodnosti (zavarvanje, štipendija itd.)

Ali je možno delati preko delavne pogodbe in s tem ohraniti status študenta in z njem povezane ugodnosti v Sloveniji? Ali morda obstajajo kakšne druge pravne ureditve delavnih razmerij? Znano mi je, da študenjtje na Portugalskem uporabljajo kot nekakšno napotnico (recibo verde). Ste morda seznanjeni, ali bi se bilo možno poslužiti tega načina?

V kolikor niste seznanjeni z vsemi podrobnostmi, bi vas vljudno prosil, če bi mi lahko svetovali kam naj se obrnem za dodatne informacije?

 

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

 

Marko 

 


Bivanje

05.06.2013 00:00:00
Zanima me če kdo ve koliko časa ti pripada bivanje v študentskem domu??

Pripravništvo

08.04.2013 00:00:00

Pozdravljeni!

Ker ne vem več na koga naj se še obrnem, da bi dobila željene informacije iz prve roke so mi na OpenProf.com svetovali naj se obrnem na vas.

Rada bi vas povprašala o dvomih, ki se mi porajajo po glavi in bom zadevo predstavila kar na konkretni situaciji.

Sem absolventka pedagoške fakultete smer mat-rač in ravnokar zaključujem diplomsko delo. V letošnjem šolskem letu (od septembra do avgusta) pa sem dobila izjemno priložnost in dobila službo - delo računalnikarja 30% (kar je 12ur/teden). Zanima me kako je v tem primeru s pripravništvom? Po informacijah naj bi se mi 1 letna delovna doba štela kot pripravništvo, po kateri pa me lahko ravnatelj šole prijavi na strokovni izpit? Dvomi so le v tem, ker sem 30% zaposlena... Bi morala v tem primeru biti nujno 100% zaposlena, ali se šteje tudi v primeru 30% zaposlitve?

Upam, da sem bila dovolj jasna, če ne pa mi to prosim sporočite...

Za vse informacije vam bom zelo hvaležna!

 
S prijaznimi pozdravi, 
Špela Ravnik 

Priložnostno delo za diplomante

28.11.2011 22:51:53
Pozdravljeni. Pred tremi tedni sem diplomiral in zdaj si iščem redno službo. Ker nisem več študent, ne dobivam več štipendije in zdaj imam finančne težave. Dokler ne najdem resne službe (kar lahko traja), bi rad zaslužil za najemnino preko priložnostnega dela. Se lahko lotim kaj študentskemu delo podobnega (npr ponjenje polic v trgovini), glede na to da nimam več statusa? Hvala za odgovor. Martin

Enkratno delo v gostinskem lokalu

27.07.2011 12:45:25
Pozdravljeni! V našem gostinskem lokalu imamo nekajkrat na leto potrebo po več natakarjih. Zanima me kakšno pogodbo potrebujem za enkratno delo npr. 10ur za delo v šanku, če natakar ni študent. Zanima me tudi, če pride kolega DJ in vrti muziko 2uri, kakšno pogodbo se sklene z njim, v primeru da pride inšpekcija. Hvala in Lp, Luka

študentsko delo

07.06.2011 19:16:21
V maju je bilo za izplačilo 168 ur. (študentski servis) urna postavka je 3€. Študent je delal 184 ur. Ali mi lahko plačajo vse ure in ali se pri tem spremeni urna postavka dogovor je bil 3€ ali plačilo samo za 168 ur ostale ure se plačajo naslednji mesec? Hvala Prosim za odgovor na ta mail

Študentsvko delo - dolg delodajalca

11.02.2011 09:31:37
Pozdravljeni, skoraj pol leta sem delala pri delodajalcu, kjer sem v emsecu oktobru prenehala z delom, saj se je projekt, na katerem sem delala zaključil. Obljubljeno mi je bilo, da bom zadnjo plačo dobila nakazano normalno v mesecu novembru, vendar se to ni zgodilo. Prosila sem, klicarila, sedaj pa nobenega ne dobim. Obrnila sem se tudi na študentski servis. Tudi oni so kontaktirali delodajalca, vendar dokaj neuspešno. Kljub temu, da je tudi študentskemu servisu zagotovil, da bo plačal decembra, denarja še nisem videla. gre za cca 500 EUR. Tudi napotnica ni bila vrnjena na servis, tako da si s tem ne morem pomagati. Prosim, svetujte mi, kam naj se obrnem, da dobil svoj denar. V služben mail imam še vedno dostop, shranila sem si tudi maile, vizitke in druge stvari. Prosim za nasvet! Hvala in lp.