Atama logotip
EN

Kako izkoristiti omrežje Linkedin za zaposlitev

Kako izkoristiti omrežje Linkedin za zaposlitev.

Urejen in ažuren LinkedIn profil vam lahko pomaga do sanjske zaposlitve. Pomembno je, da odraža vaše ključne spretnosti in izkušnje. Vredno je vložiti nekaj časa in izkoristiti vrsto funkcij ter orodij, ki jih platforma ponuja. Čas je, da si ustvarite profesionalen profil, ki vas bo izstrelil na sam vrh predlaganih kandidatov.

linkedin-profiel-affb365c544d19f3c393adf76a2a46a9

Ponujamo vam 5 nasvetov za ustvarjanje odličnega LinkedIn profila:


Naziv, poleg imena in slike je tisto kar najprej opazimo. Namesto, da preprosto zapišete svoj trenutni naziv delovnega mesta, navedite glavno korist, ki jo ponujate potencialnemu delodajalcu. Vseeno poskrbite, da bo naslov kratek, s ključnimi besedami, ki delodajalcem jasno pove, s čim se ukvarjate.


Ne pozabite vključiti vaše izobrazbe in nagrade, ki ste jih do sedaj prejeli. Navedete lahko tudi prostovoljne dosežke in znanje tujih jezikov. Z navedbo teh dosežkov, se bo vaš profil ločil od drugih kandidatov s podobnimi delovnimi izkušnjami in delovnimi veščinami.


Članki, ki jih boste ustvarili in objavili na svojem LinkedInu, se bodo pojavljali na vašemu profilu, kar je odličen način za indirektno komuniciranje s potencialnim delodajalcem in grajenje osebne.


Navedite veščine, ki vas ločijo od drugih kandidatov. Pazljivo razmislite o potrebnih spretnostih v svoji panogi dela in naštejte le tiste, ki jih imate skupaj s svojimi znanji, in ki vam prinašajo konkurenčno prednost.


Jasna, profesionalna in nasmejana fotografija bo poskrbela za odličen prvi vtis. Zanimiv podatek je, da so LinkedIn profili z barvnimi fotografijami, ki jasno prikazujejo obraz, kar 20-krat bolj obiskani.

Urejen LinkedIn profil vsekakor ni zagotovilo za službo, a vseeno si z njem bistveno izboljšate možnosti zaposlitve. V kolikor že imate ustvarjen in urejen profil na omrežju LinkedIn, vas vabim, da nam sledite na naši Linkedin strani, kjer objavljamo zanimive vsebine, delovna mesta in veliko več.

Edmond Široka