Atama logotip
EN

Odzivnost pri selekcijskih postopkih

Največji izziv delodajalcev je pridobivanje ustreznih kandidatov za določena prosta delovna mesta. Uspešnost na tem področju je ključna za doseganje dobrih rezultatov v poslovanju.
Kvalitetnih delavcev je na trgu zelo malo, zato imajo odzivni delodajalci veliko prednost pred tistimi, ki s svojo odločitvijo odlašajo.

Eden izmed glavnih razlogov za neuspešen zaključek selekcijskih postopkov je (pre)dolgo trajanje samega postopka.

Večkrat se zgodi, da po uspešnem postopku iskanja pridobimo ustrezne kandidate. Razumljivo je, da je odločitev pri delodajalcu težka ter odvisna od večih dejavnikov ter odločitve različnih oseb. Dostikrat se zgodi, da postopek odločitve traja predolgo. V tem času kandidati opravijo še kak razgovor drugje in marsikdaj dobijo drugo zaposlitev. Delodajalec tako izgubi potencialno ustreznega kandidata in celoten postopek je potrebno ponoviti, kar pa seveda zahteva čas in denar. Poleg vsega pa se čas, ko bomo dobili nujno potrebnega delavca, še podaljša.

Priporočljivo je, da si delodajalec še pred postopkom iskanja in selekcije, vzame čas za definiranje pogojev ter želja, ki so ključnega pomena za odločitev o zaposlitvi kandidata.

V našem več kot 20-letnem delovanju smo razvili različne postopke, ki delodajalcem bistveno skrajšajo čas iskanja novega sodelavca ter pospešijo trajanje selekcijskega postopka. Pokličite nas na  01/ 23-00-865 in z veseljem vam bomo pomagali.

Edmond Široka