Atama logotip
EN

Kaj moram vedeti pred sodelovanjem z agencijo

V podjetju nujno potrebujete nov kader. Najbolje bi bilo, da bi nov zaposlen pričel z delom že jutri, vendar se pri izbiri kandidata nočete prenagliti, saj želite v vaš kolektiv vključiti dobrega kandidata, ki bo dosegal ustrezne rezultate. V mislih imate osebo, ki ima bogate izkušnje, hrepeni po dosežkih, hkrati pa se odlično ujame z vašim kolektivom. Ker je vaš čas dragocen, hkrati pa si želite privabiti najboljšega kandidata na trgu dela, se poigravate z idejo, da bi iskanje kandidata prepustili agenciji oziroma kadrovskim strokovnjakom. 

Kako poteka sodelovanje z agencijo?

Pred sodelovanjem je potrebno podpisati pogodbo o medsebojnem sodelovanju. V pogodbi so navedene predhodno dogovorjene storitve, ki jih bo opravljala agencija (izvajalec), obveznosti naročnika, obveznosti izvajalca, pogodbena vrednost in način plačila. Dobre agencije zagotavljajo tudi garancijo za izbranega kandidata.  Po sklenjeni pogodbi agencija aktivno išče in animira potencialne kandidate. Izkušeni kadrovniki izvedejo razgovore, ter na podlagi svojih specializiranih znanj hitro in zanesljivo presodijo o njihovih lastnostih. Po opravljenih razgovorih agencija naročniku posreduje opise najboljših kandidatov. Le ta se odloči, katere bi rad spoznal v drugem krogu razgovorov. Po opravljenih razgovorih naročnik agenciji sporoči rezultate. V kolikor ni bil izbran noben kandidat, agencija nadaljuje z iskanjem.
Sestanek 2
 

Kako zagotoviti, da boste dobili želenega kandidata

Bodite odzivni. Idealni kandidati zelo hitro najdejo novo zaposlitev (tudi v nekaj dneh), za to je pomembno, da sta obe stranki, tako delodajalec kakor tudi agencije, odzivni. Potencialnega kandidata povabite na razgovor čim prej, da vam ne uide k drugemu delodajalcu.
Bodite realni. V kolikor boste za delovno mesto pričakovali več-letne delovne izkušnje, imeli neugoden delavnik in pogoje dela, ponujali pa nižje plačilo kot konkurenčna podjetja, bo tudi agencija dlje časa iskala ustreznega kandidata.  

Kako hitro lahko zaposlim novega kandidata?

Hitrost zaposlitve kandidata je odvisna od naročnika – včasih lahko iz baze agencija najde kandidata takoj, lahko pa ga išče dlje časa. Trenutno so podjetja tista, ki morajo ponujati konkurenčne pogoje, pa naj bo to plača, različne ugodnosti, ugoden delavnik ali prijetna klima v podjetju.

Poskrbite, da imate izpolnjene vse formalne obveznosti

Kljub temu, da novega sodelavca niste poiskali sami in ga boste (ali pa tudi ne) zaposlili preko agencije, ne pozabite na zakonske obveznosti. Vsak delavec mora opraviti tečaj varstva pri delu ter zdravniški pregled pred zaposlitvijo. To je vaša odgovornost, seveda pa vam agencija lahko pomaga.

Agencije že dolgo nismo več samo posredniki med iskalci in podjetji. V Atami smo vašim strankam zanesljiv kadrovski partner. Poleg iskanja in zaposlovanja nudimo širok nabor kadrovskih storitev. V kolikor potrebujete zanesljivega in profesionalnega partnerja, mi lahko pišete na
anja@atama.si ali me pokličete na 01 2300 861.

Anja Dolinšek
Svetovalka za kadrovske rešitve