Atama logotip
EN

Pripravništvo

08.04.2013 00:00:00

Pozdravljeni!

Ker ne vem več na koga naj se še obrnem, da bi dobila željene informacije iz prve roke so mi na OpenProf.com svetovali naj se obrnem na vas.

Rada bi vas povprašala o dvomih, ki se mi porajajo po glavi in bom zadevo predstavila kar na konkretni situaciji.

Sem absolventka pedagoške fakultete smer mat-rač in ravnokar zaključujem diplomsko delo. V letošnjem šolskem letu (od septembra do avgusta) pa sem dobila izjemno priložnost in dobila službo - delo računalnikarja 30% (kar je 12ur/teden). Zanima me kako je v tem primeru s pripravništvom? Po informacijah naj bi se mi 1 letna delovna doba štela kot pripravništvo, po kateri pa me lahko ravnatelj šole prijavi na strokovni izpit? Dvomi so le v tem, ker sem 30% zaposlena... Bi morala v tem primeru biti nujno 100% zaposlena, ali se šteje tudi v primeru 30% zaposlitve?

Upam, da sem bila dovolj jasna, če ne pa mi to prosim sporočite...

Za vse informacije vam bom zelo hvaležna!

 
S prijaznimi pozdravi, 
Špela Ravnik 

Dober dan.

Prav rad bi kaj pomagal, a ni jasno za kakšen strokovni izpit gre, pri kom se opravlja. Vsak izpit ima določene pogoje. Te je treba jih natančno pogledati, če ni kaj jasno pa povprašati tistega, ki je pogoje predpisal.

Pripravništvo ni samo delovno razmerje in opravljanje dela. Pravo pripravništvo naj bi potekalo na podlagi pripravljenega programa, ki bi začetniku pomagal k poznejšemu uspešnemu prehodu v normalno opravljanje dela, ko je potrebno odgovorno sprejemati delovne odločitve. Če tak program pripravnik v sodelovanju s svojim mentorjem izvaja in izvede, je po moje manj pomembno, koliko ur traja delovni teden. A to je le moje mnenje, ki ga mogoče sploh ni mogoče upoštevati, če pogoji za opravljanja strokovnega izpita zahtevajo kaj drugega.

In na koncu, ravnatelj bi moral vedeti kako je s to zadevo, v kolikor vam ne zna pomagati, pa vas prosim da mi pošljete natančni naziv strokovnega izpita in pri kom se izvaja. Bomo pri nas poskrbeli, da najdete natančnejše odgovore.

Lep pozdrav.

Alojz Šket

www.atama.si

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij