Atama logotip
EN

Vrnitev na delo iz porodniškega dopusta

Spoštovani, Zaposlena sem v trgovini za nedolocen cas, trenutno na porodniskem dopustu.Ker se moja porodniska pocasi zakljucuje me kmalu caka vrnitev na delo. Zaposlena, ki me trenutno nadomesca ima v pogodni izrecno napisano, da je v tej poslovalnici do moje vrnitve. Toda zdaj sef pravi, da jih je tu dovolj in da me caka premestitev v drugo veliko bolj oddaljeno posl. Zanima me ali imam kaksno pravico za zavrnitev dela drugje, ali se lahko sklicujem na pogodbo delavke ki me nadomesca ali pac velja odlocitev sefa? Tudi delavnik v drugi posl. Je daljsi, glede na to da imam dva majhna otroka ali imam kaksno moznost tudi v tej smeri? Najlepsa hvala za odgovor. Lep pozdrav

Spoštovani!

V prvi vrsti je pomembno, kaj piše v vaši pogodbi o zaposlitvi. Če je pogodba sklenjena za delovno mesto, ne navaja pa točne poslovalnice ali delovnega časa, ter določa možnost premestitve, potem je premestitev možna. Če ima to delodajalec zapisano v ustreznih aktih in v vaši pogodbi, potem z upravičenim razlogom lahko zaposlene premesti.

Žal niste navedli kaj pomeni veliko bolj oddaljena poslovalnica, prav tako ne poznam podrobnosti iz vaše pogodbe, kakor tudi ne delavnika.

Pogodba, ki jo ima sklenjeno vaša sodelavka, ki vas nadomešča pa je njena skrb. Pogodba bo z vašo vrnitvijo potekla in delodajalec mora z njo skleniti novo.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij