Atama logotip
EN

Prekinitev porodniške nova zaposlitev, lanjski regres in dopust

Pozdravljeni, V 2020 sem bila celo leto zaposlena pri enem prodjetju, pred nastopom porodniškega dopusta sem pokoristila večino dopusta, ostalo mi ga je še 6 dni. Sedaj sem podala odpoved in bom z 31.1.2021 sporazumno prekinila delovno razmerje ter se s 1.2. zaposlila pri novem delodajalcu (tudi porodniški dopust bom prekinila 21 dni pred rokom). Trenutni delodajalec mi pravi, da moram vrniti del regresa (sorazmerno 6 dnem) za leto 2020, ker nisem izkoristila vsega dopusta. Hkrati pravijo, da mi lanjskega dopusta, ki mi je ostal ne bodo izplačali, prav tako ne tistega, ki bi mi pripadal za januar 2021. Moram res vrniti sorazmerni del regresa, ali delodajalcu res ni potrebno izplačati ostanka dopusta? Hvala za odgovor. Lp

Spoštovani!

Regres vam pripada za obdobe zaposlitve, ne glede na to, koliko dopusta koristite. Torej ne drži, da bi morali vračati regres za 6 dni. Delodajalec pa vam mora izplačati še regres za mesec januar 2021.

Glede koriščenja oziroma izplačila preostalega dopusta pa velja: če ste dopust želeli koristiti, delodajalec pa vam tega ni omogočil, potem vam ga je dolžan izplačati. 

Lep pozdrav

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij