Atama logotip
EN

Potek pogodbe in premestitev

Spoštovani, Na vas se obračam s vprašanjem glede podaljšanja pogodbe. V podjetju x se mi s koncem tega meseca izteče pogodba za določen čas v skupnem času 2 leti. Delodajalca sem vprašala glede nadaljnje zaposlitve in mi je potrdil, da se bo pogodba zagotovo podaljšala, saj so z mojim delom zelo zadovoljni in nimajo pripomb. Čez nekaj časa sem vprašala kdaj dobim pogodbo v pregled in po nekaj stavkih mi je delodajalec sporočil, da se mi pogodba za trenutno delovno mesto izteče in, da me bo takoj z naslednjim dnem zaposlil na drugem delovnem mestu. Glede na to, da bi naj po 2 letih dobila pogodbo za nedoločen čas sem to tudi izpostavila, nakar je delodajalec rekel, da se je tako odločil, ker ne ve kaj bo s podjetjem. Tako, da po dveh letih v podjetju ponovno dobim pogodbo za določen čas enega leta. Zanima me ali je to dovoljeno ali ne? Naj povem, da je podjetje dobro stoječe in ni čutiti nobene "korona" krize, zato sem nad odločitvijo še toliko bolj presenečena. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) v 2. odstavku 55. člena določa, da delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas za isto delo, katerih neprekinjen čas bi bil daljši kot dve leti, razen v izjemnih primerih, ki jih določa zakon.

Če ste imeli pogodbo sklenjeno za določen čas v skupnem trajanju dveh let, razlog za sklenitev pa je bil povečan obseg dela, potem vam delodajalec za isto delo ne sme več ponuditi pogodbe za določen čas.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij