Atama logotip
EN

Delo

Pozdravljeni delam v gostinski panogi in me zanima ali mi pripada dodatek za delovno dobo če sem na čakanju na delo ter nagrada za 30let delovne dobe ker mi ne priznavajo 1 leta drugače bi imela 31 let in mi pogodba poteče v decembru imam pa še cel letni dopust me zanima kaj se zgodi če se pogodba ne podaljsa ali lahko zahtevam tudi odpravnino ker se sedaj vse vrti okrog covida 19 hvala za vaš odgovor lp

Spoštovani!

Nadomestilo za čakanje na delo se izračuna na podlagi povprečja zadnjih treh plač pred začetkom čakanja. To pomeni, da je dodatek za minulo delo že upoštevan v izračunu osnove. Posebaj se ne obračunava.

Jubilejna nagrada vam pripada, če izpolnjujete pogoje za izplačilo. Pogoje za izplačilo določajo kolektivne pogode ter interni akti delodajalca. Če vašega delodajalca zavezuje kolektivna pogodba ste upravičeni do jubilejne nagrade za 10, 20, 30 ali 40 let pri tem delodajalcu.

Če imate na voljo še cel letni dopust, vam mora delodajalec omogočiti izrabo oziroma izplačati neporabljen dopust (če ni vaša krivda, da ga niste porabili).

Odpravnina vam pripada v skladu z zakonom. Odpravnina je odvisna od vrste pogodbe, ki jo imate sklenjeno, trajanja pogodbe ter morebitnega razloga za sklenitev pogodbe.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij