Atama logotip
EN

Dodatek za vpliv okolja

Pozdravljeni! Že 10. let imam pogodbo SKLADIŠČNIKA, ampak sem šele zdaj ugotovila, da mi delodajalec ni izplačeval dodatka za vpliv okolja. Po novem letu sem to začela dobivati, zato sem začela poizvedovati zakaj, saj vendar mi delodajalec ni spremenil pogodbe o zaposlitvi.Prejemali so 0,06%, od novega leta naprej so nekaterim znižali na 0,03% in tako tudi jaz dobivam pri plači ta dodatek. Zanima me, sem upravičena do izterjave dodatka za nazaj. Namreč zdaj me delodajalec odpušča s 1 sept., grem na zavod do upokojitve in bi rada to informacijo. Se je pa v teh letih menjalo lastništvo podjetja. Prosim vas za informacijo! Hvala, s spoštovanjem!
Spoštovani!

Če vam je na podlagi kolektivne pogodbe, pogodbe o zaposlitvi ali kakšnega drugega akta ta dodatek pripadal, potem seveda lahko od podjetja zahtevate, da vam ga izplačajo za nazaj.

Predlagam, da preverite zakaj ga do sedaj niste prejemali. Kot navajate, se je sprememba pri vas zgodila po novem letu. Morda je razlog v tem, da se vam je ta dodatek prej všteval v minimalno plačo, po novem letu pa zaradi spremembe zakona to ni več možno.

Lep pozdrav,
Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij