Atama logotip
EN

Višina nadomestila

Pozdravljeni, Sredi meseca marca letos, smo bili napoteni na čakanje na delo. Pojavlja se nam vprašanje o visini nadomestila, saj so nam ga plačevali vedno manj ali pa različno po mesecih. Torej, za izracun nadomestila bi se moralo upoštevati povprečje zadnjih 3 polnih mesecev ( december, januar, februar ) in ali bi morala biti višina nadomestila za vse mesece enaka ( april, maj, junij )? Ali je lahko član sveta delavcev na čakanju, medtem ko so nekateri delali? Z 6.6.2020 je nekaterim prenehalo čakanje na delo in so zaceli z polno zaposlitvijo, medtem ko je član sveta delavec, z polno zaposlitvijo nastopil šele s 1.7.2020? Hvala za pomoč in odgovore Lp
Spoštovani!

Osnova za izračun nadomestila je plača, ki jo je delavec prejel ali bi jo prejel, če bi delal v zadnjih treh mesecih pred nastopom odsotnosti. Za točen komentar vaših nadomestil bi bilo potrebno bolj podrobno pogledati številke.

Član sveta delavcev je delavec tako kot vsi ostali. Njegova funkcija oziroma članstvo ni povezano z opravljanjem delovnih nalog in izvedbo poslovnega procesa. Če mu delodajalec ni mogel zagotoviti dela, potem ga je napotil na čakanje, neodvisno od njegove funkcije oziroma vloge.

Lep pozdrav,
Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij