Atama logotip
EN

Izredni dopust-covid 19 testiranje

Pozdravljeni! Med dopustom so me poklicali iz podjetja kuehne nagel in mi sporočili, da preden pridem v službo se bom moral testirati v Ljubljani za covid-19. Ker sem bil doma šele v nedeljo, so mi rekli naj se grem testirati v ponedeljek, v službo pa pridem v torek, ker je treba počakati na rezultat in na dan testiranja ne smem priti v službo. Zahtevajo, da za ponedeljek dam svoj dopust čeprav nisem bil v ogroženih državah ali kje drugje v tujini. Klical sem na sindikat in so mi rekli, da mora dati služba izredni dopust, in ne moj prosti dan. Kadrovkinja kljub temu ne odobri izrednega dopusta in zahteva, da ji povem po katerem členu to piše v zakonu.Pravi,da mi lahko ona določi na katere dni imam dopust(nerazumem pa, kako mi lahko ukaže,da na dan ko imam dopust, počnem v svojem prostem času opravila za službo) Mi lahko pomagate? Hvala, Lp
Spoštovani!

Glede na napisano ne vidim razloga, da bi vi morali koristiti svoj dopust, saj so vas na testiranje napotili po lastni presoji. Ne glede, da je to dokaj verjetno zaradi preventive za preprečevanje širjenja morebitnih okužb in s tem zagotavljanja varnega dela, vam podjetje ne sme enostransko določiti dopusta.
 
162. člen, 3. odstavek Zakona o delovnih razmerjih navaja:
Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

Nadalje 163. člen, 1. odstavek določa:
Letni dopust se izrablja upoštevaje potrebe delovnega procesa ter možnosti za počitek in rekreacijo delavca ter upoštevaje njegove družinske obveznosti.

Načeloma velja, da delodajalec ne sme enostransko odrejati dopusta delavcu, razen v primeru kolektivnih dopustov oziroma drugih stalnih pravil v podjetju. Predlagam, da naj vam v kadrovski predložijo pravno podlago za enostransko odreditev dopusta. Ena izmed možnosti bi bila, da ste bili pred izrabo dopusta obveščeni, da je potrebno koristiti dva tedna in en dan z namenom dokazovanja neokuženosti.

Poleg navedenega pa naj poudarim, da je dopust namenjen počitku delavca in ne izpolnjevanju navodil delodajalca. Vsekakor pa glede na trenutno izredno situacijo, ki vlada zaradi Covid-19 najdete skupno rešitev, ki bo tako v dobro vas, kot v dobro podjetja.

Lep pozdrav,
Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij