Atama logotip
EN

Izraba starega dopusta

Pozdravljeni, lepo bi prosila za vaše mnenje in sicer, lahko delodajalec v obdobju koronavirusa od mene zahteva, da porabim stari dopust? Pri tem bi želela izpostaviti, da v podjetju vsi delamo in nihče ni na čakanju, poslovni rezultati pa so se v času krize vsaj podvojili. Kot vem je dopust namenjen počitku, delanju aktivnosti, ki te veselijo, kar pa je v tem obdobju praktično nemogoče. Iskreno prosim za diskretno obravnavo mojega vprašanja. Hvala že vnaprej.

Spoštovani!

Zakon o delovnih razmerjih v 3. odstavku 162. člena navaja:

Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

Nadalje ZDR-1 1. odstavku 163. člena navaja:

Letni dopust se izrablja upoštevaje potrebe delovnega procesa ter možnosti za počitek in rekreacijo delavca ter upoštevaje njegove družinske obveznosti.

Zakon določa način izrabe letnega dopusta v tekočem letu. Prenos starega dopusta in koriščenje le-tega je stvar dogovora.

Prav tako izraba dopusta ni enostranska odločitev delavca ali delodajalca in upošteva več faktorjev, težko pa vsakič vse.

Glede na trenutno situacijo predlagam, da se z delodajalcem mrno dogovorita o rešitvi. Seveda pa je naloga delodajalca, da vam omogoči izrabo dopusta in od vas tudi zahteva, da ga porabite.

Lep pozdrav,
Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij