Atama logotip
EN

Bolniška za soboto?

Pozdravljeni, Zanima me kaksne pravice in dolznosti imam pri pisani delovni soboti, ki ni redna delovna? Po zakonu je 20nadur na mesec v primeru, da tako dodeli delodajalec. Imeli smo pisano to soboto, da se dela ostala sem doma, javila delodajalcu, da me nebo zaradi slabega pocutja. Pa me zanima ali sem dolzna prinesti bolniski list kljub temu, da ni redna delovna sobota? V pogodbi so spremenili, da se po novem dela 40ur na teden in ne 22delovnih dni na mesec, kot smo sprva imeli ( v le to so bile vkljucene tudi delovne sobote). Ta sobota danes je bila zgolj nadurno delo. In ali ima delodajalec pravico na dom poslati kontrolo bolniskega staleza?
Spoštovani!

Vaš primer je dokej kompleksen in bi potrebovala več informacij. Ne poznam ozadja razporeditve vašega delovnega časa in razloga odreditve dela na soboto.

Če ste se z delodajalcem dogovorili, da boste delali, potem je bila vaša dolžnost priti delati. Če ste zboleli, se z delodajalcem dogovorite ali ste dolžni prinesti bolniški list za ta čas ali ne. Če on to od vas zahteva, potem je potrebno.

Delodajalec lahko preveri ali zaposleni spoštuje bolniški red, ki mu je predpisan v času bolniške odsotnosti.

Lep pozdrav,
Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij