Atama logotip
EN

Sporazumna odpoved pred porodniško

Pozdravljeni, zanima me kako je z upravičenostjo do porodniškega nadomestila in prenehanjem delovnega razmerja, v primeru, da mi delodajalec ponudi sporazumno odpoved. Zaposlitev je sklenjena za nedoločen čas. Ali me delodajalec lahko na ta način odpusti in zahteva podpis in ali mi v tem primeru pripada porodniški dopust in nadomestilo. Kako je v kolikor pred porodniško koristim še bolniški dopust? Hvala za odgovore že v naprej. Lep pozdrav,
Spoštovani!

Za ugotavljanje upravičenosti do starševskega oziroma porodniškega nadomestila nismo pravi naslov. Za to se morate obrniti na Center za socialno delo.

Če z delodajalcem podpišete sporazumno odpoved, potem vas ne bo odpustil, ampak bo delovno razmerje prenehalo, ker ste se tako z njim dogovorili. Če boste podpisali sporazumno odpoved, ne boste upravičeni do odpravnine, niti ne boste imeli pravic na Zavodu za zaposlovanje.

Glede bolniškega dopusta pa ne razumem, kaj ste imeli v mislih. Če boste zaposleni in boste bolniško odsotni, velja enako kot da ste zaposleni, pozna se lahko le pri izračunavanju starševskega nadomestila (odvisno od trajanja).

Lep pozdrav,
Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij