Atama logotip
EN

Kraja dopusta med bolniško

Pozdravljeni.Bila sem 6 mesecev na 4urnem delavniku 4 ure na bolniški. zaradi bolezni.Med tem časom mi je delodajalec med to bolniško pisal dopust.Vendar se dopust ne ujema ne po urah ne po dnevih.Ker sem imela dopust splaniran preko celega leta,mi ga je "zmanjkalo"Na plačilni listi je dopust v urah,na planu dela v dnevih,na "uradnem" planu dela pa je dopust dejansko prikazan kakor so ga prirejali oni.Primer:jaz sem bila doma 5 dni,vzeli so mi ga 7 dni,vendar se nikjer ne ujema ne z urami,ne z dnevi.Kaj mi je storiti? hvala za odgovor.
Spoštovani!

Koriščenje dopusta mora biti jasno prikazano na plačilni listi, ki je tudi uraden dokument za izkazovanje porabe dopusta ter posledično izračun preostalega dopusta.

Dopust se načeloma vedno računa v dnevih, na plačili listi je prikazan v urah (zaradi obračuna). Ne poznam vseh podrobnosti vašega delovnaga razmerja, vendar predividevam, da se je en vaš dan dopusta na plačilni listi prikazal kot 4 ure (ker ste bili 4 ure na bolniški).

Če so vam na planu dela napisali dopust, vi pa ste dejansko delali, potem je potrebno odgovorno osebo v podjetju pozvati, da se to uredi. Predlagam, da se najprej pogovorite z kadrovskim oddelkom ali računovodstvom in razjasnite dilemo. Če ste še vedno prepričani, da gre za kršitev pravic in delodajalec tega ne bo želel popraviti, se lahko obrnete na inšpektorat ali odvetnika.

Lep pozdrav,
Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij