Atama logotip
EN

premestitev na drugo delavno mesto invalidsko podjetje

zdravo.zaposlen sem biu vtransportni firmi kot voznik zaradi neke tozbe je morala druga firma ki pa ne izvaja transportne storitve prevzeti nekaj tovornjakov.vse vredu sporazumna pogodba enoizmensko delo 8 ur.po 4 mesecih firma proda kamijone delavnega mesta ni in mi ponudi mesto kot urejevalca okolja z bistveno manjso plačo.pogodbe ne podpisem sedaj sem na bolovanju zaradi operacije hrbtenice.biu na razgovoru v firmi me hočejo poslati na zdravniški pregled kot voznika tovornjaka čeprav ni delavnega mesta.pravijo naj jamram da nisem sposoben in da bojo oni uredili da bi dobil status invalida,da bojo že dobili delavno mesto zame.kaj to pomeni mi lahko znižajo plaćo.lp

Spoštovani!

Glede na napisano vam težko svetujem. Če delovnega mesta za voznika tovornjaka ni, potem ne vidim smisla, da vas pošiljajo na zdravniški pregled. Če podjetje nima dela za vas, potem vam lahko vroči odpoved in poslovnih razlogov. Če vam ponudi novo neustrezno delo, ga niste dolžni sprejeti. V primeru, da ga sprejmete pa vam za razliko v plači pripada odpravnina.

Glede višine plače vam žal ne morem odgovoriti. Predlagam, da v podjetju povprašate, kakšna bo plača na novem delovnem mestu in kakšni pogoji in se nato dogovorite kaj in kako dalje. Če boste v dilemi, se lahko obrnete na nas.

Lep pozdrav,
Tanja Šket

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij